0
Ostali sportovi

SP U RUKOMETU: Slovenci ubedljivi protiv Makedonije, Rusi šalju Poljake kući, Dancima skandinavski derbi

Objavljeno: 16.01.17 u 23:47

Petog dana Svetskog prvenstva pobede su još zabeležili i Hrvatska, Mađarska, Španija i Egipat.

U grupi A, Poljska je protiv Ruija igrala meč gde im je očajnički trebala pobeda, nebili sačuvali realne šanse za prolazak u narednu fazu. Ipak Rusi su ovom meču bili znatno bolji rival i već do poluvremena su došli do lepe rezultatske zalihe, otišavši na odmor sa vođstvom od 13:9.

Drugo poluvreme nije donelo nikave promene na terenu, pa su se Rusi posle 10 minuta ovog perioda odlapili na veliki 16:10. Do kraja meča Poljaci su se trudili da se vrate u utakmicu ali nisu uspeli da priđu bliže od tri gola minusa pa su i posle trećeg meča ostali na nula bodova,  i praktično ispali sa turnira.

Derbi dana odigran je u grupi D, gde su se u skandinavskom derbiju sastali Danska i Švedska, gde ke odlula o pobedniku pala tek na dva minuta pre kraja. Tada su Danci, pogotkom Sondergarda otišli na plus dva, i na kraju slavili rezultatom 27:25 i sačuvali lidersku poziciju u grupi.

Evo i kompletnih rezultata današnjih utakmica:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Grupa A

Poljska-Rusija 20:24

Grupa B

Slovenija-Makedonije 29:22

Španija-Angola 42:22

Grupa C

Mađarska-Čile 34:29

Hrvatska-Belorusija 31:25

Grupa D

Egipat-Bahrein 31:29

Danska-Švedska 27:25

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter