0
Odbojka

FOTO: OSS

POLOVIČAN UČINAK U KADETSKOM UZRASTU: Odbojkaši bez EP, kadetkinje ubedljivo do plasmana

Objavljeno: 16.01.17 u 12:29

Kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije neće ići na Evropsko prvenstvo, dok će njihove koleginice iz ženske selekcije igrati na kontinentalnom šampionatu.

Muška kadetska reprezentacija Srbije posle šest uzastopnih učešća na Prvenstvima Evrope nije uspela da se plasira na II EP 2017.

Kadeti Srbije su zauzeli drugo mesto na turniru C grupe II runde kvalifikacija za XII EP 2017. u Balikesiru, ali su na tabeli drugoplasiranih reprezentacija na četvrtom mestu, a plasman na EP u Mađarsku i Slovačku izborile su Češka i Belgija, dve najuspešnije selekcije.

Plasman na EP, pored Mađarske i Slovačke, organizatora, izborili su pobednici grupa: Poljska, Rusija, Turska, Francuska, Rumunija, Italija, Bugarska i Finska, kao i Češka i Belgija, dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Ženska kadetska reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na turniru A grupe II runde kvalifikacija za XII EP 2017. u Rigi sa maksimalnim učinkom, bez izgubljenog seta i uz samo 130 izgubljenih poena na 3 utakmice.

Plasman na XII EP 2017, koje će se odigrati 1 – 9. aprila u Arnemu, u Holandiji, pored domaćina, izborili su Srbija, Belorusija, Turska, Poljska, Rusija, Nemačka, Grčka i Bugarska, pobednici II runde kvalifikacija, kao i Rumunija, Italija i Slovenija, tri najbolje drugoplasirane selekcije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter