0
Američki fudbal

FOTO: Twitter

NFL: Antologijska ‘plej-of’ drama i nove čarolije Arona Rodžersa! (VIDEO)

Objavljeno: 16.01.17 u 13:15

U noćašnjim utakmicama divizijske runde plej-ofa u NFL ligi plasmane u finala konferencija zakazali su Grin Bej Pekersi i Pitsburg Stilersi.

Apsolutno najveći derbi divizijske runde u NFL-u bio je okršan na AT&T stadionu u Dalasu između domaćih Kaubojsa i gostujućih Grin Bej Pekersa. I utakmica je u potpunosti opravdala sva očekivanja.

Dalas je otvorio meč ‘fild golom’, ali je usledila impresivna partija Arona Rodžersa u prvom poluvremenu koji je vodio tim do tri tač-dauna i vođstva rezultatom 21:3.

Dalas je do poluvremena odgovorio smanjenjem na 21:13 sa dva uzastopna dobra napada, ali je Rodžers iskoristio prvi drajv u drugom poluvremenu i Grin Bej je poveo sa 28:13.

Međutim, Dag Preskot i Ezekjel Eliot su se probudili u poslednjoj četvrtini i vukli su tim Dalasa ka velikom povratku, a to su materijalizovali Viten na mestu ‘tajt enda’ i Dez Brajant kao ‘vajd risiver’ i to najviše preko rezervnog ‘sekunderija’ Gantera, koji nije mogao da odbrani apsolutno ništa na ovom meču.

Oba tač-dauna za povratak Dalasa išla su preko njega, a kada je Dag Preskot konvertovao akciju za dva poena rezultat je bio 28:28. I usledila je prava drama.

Aron Rodžers je poveo napad na četiri minuta pre kraja, ali je iskusno trošio vreme i na kraju doveo svog kikera Mejsona Krozbija do pozicije za šut sa 56 jardi koju je ovaj uspešno iskoristio.

Ali, čak na minut i po do kraja, što je značilo da i Dalas ima šansu za izjednačenje ili pobedu. Stigli su Kaubojsi do istog učinka na 35 sekundi pre kraja, kada je loptu ponovo preuzeo majstor ove igre, Aron Rodžers.

Posle dva neuspela pasa, uputio je izuzetno precizan treći za Džereda Kuka, koji je na volšeban način uhvatio loptu dok je ispadao u aut.

To je značilo da Mejson Krozbi ima novu šansu za pobedu Grin Beja i on ju je na maestralan način iskoristio za veliko slavlje Pekersa u Teksasu.

Sledeći rival Grin Bej Pekersa biće Atlanta Falkonsi u Džordžija Doumu.

(Izvor: youtube / NFL)

U poslednjem divizijskom meču, Kanzas je dočekao Pitsburg sa 18:16 u novoj neizvesnoj završnici. U meču u kom blago favorizovani Stilersi predvođeni Benom Rotlisbergerom nisu uspeli nijednom da poentiraju ‘tač daunom’, već su čak šest puta pogađali ‘fild gol’.

Sa druge strane, kvoterbek Čifsa, ‘Srbin’ Aleks Smit je bio veoma dobar, ali ostaje utisak da su njegovi hvatači zakazali, te da je sa nekoliko uobičajenih hvatanja Kanzas lako mogao do pobede. Ali, to je plej-of.

Smit je čak doveo ekipu nadomak izjednačenja u finišu, kada je posle tač-dauna uspešno konvertovao za dva poena, ali su sudije svirale ofanzivni ‘holding’.

U sledećem pokušaju Pitsburg se ipak odbranio i zakazao duel sa Nju Ingland Petriotsima u finalu konferencije.

(Izvor: youtube / NFL)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Finala konferencija:

Nedelja, 22. januar:

21.05 Atlanta Falkons – Grin Bej Pekers
00.40 Nju Ingland Petriots – Pitsburg Stilers

Superboul u Hjustonu zakazan je za 5. februar.

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter