0
Američki fudbal

NFL: Atlanta pregazila Sijetl, Patriote bolje od Hjustona (VIDEO)

Objavljeno: 15.01.17 u 09:45

U prvim mečevima divizijske runde NFL plej ofa, plasman u finale svojih konferencija obezbedile su ekipe Atlanta Falkonsa i Nju Ingland Patriotsa.

Atlanta, predvođena kvoterbekom Metom Rajanom, razbila je Sijetl Sihokse, iako je Sijetl prvi stigao do prednosti preko Džimija Grejema i nakon sjajnog pasa Rasela Vilsona. Ipak, nije dugo trajala prednost Sihoksa, već u sledećem napadu Falkonsi su, predvođeni neverovatnim Rajanom i Huliom Džonsom, jednim od najboljih vajd risivera lige, stigli do izjednačenja, pa je početkom druge četvrtine rezultat bio 7:7, a onda su Sihoksi napravili glupost. Prvu od mnogih.

U svom napadu pre toga, uspeli su da stignu do fild gola, nakon što je Ričardsonu opravdano poništen tačdaun, pa su morali da se zadovolje šutem za tri poena. Falkonsi nisu uspeli da iskoriste svoj sledeći napad, pa su morali da pantuju loptu, što je, ispostaviće se, bilo presudno. Sijetl je krenuo u naredni napad sedam jardi od svoje end zone, u prvom napadu je Rauls vraćen još tri jarde unazad nakon lošeg pokušaja trčanja, da bi maltene sve palo u vodu kada je, prilikom izvođenja lopte u drugom pokušaju za 13 jardi, ofanzivni linijaš nagazio Rasela Vilsona, koji je zbog toga izgubio ravnotežu. pao u end zoni, što je Atlanta iskoristila i sekovala kvoterbeka Sijetla za sejfti, pa su uz ta dva poena dobili loptu, što su krunisali i fild golom, ali je mnogo bitnije bilo to što je igra Sihoksa tad praktično pala.

Do kraja poluvremena Arizona je postigla još jedan tačdaun, na poluvreme otišla sa 19:10, a sa još dva tačdauna do kraja meča (po jedan u obe preostale četvrtine) i fild golom i definitivno izbacila Sihokse iz borbe za šampionski prsten rezultatom 36:20.

(Youtube/Devo)

(Youtube/The Oregonian)

U polufinalnom susretu AFC konverencije, Nju Ingland je očekivano lako savladao Hjuston Teksanse 34:16. 

(Youtube/NFL)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Nfl plej of, divizijska runda

Atlanta Falkons – Sijetl Sihoks 36:20
Nju Ingland Patriots – Hjuston Teksans 34:16

Nedelja
22:40 Dalas Kaubojs – Grin Bej Pekers
2:20 Kanzas Siti Čifs – Pitsburg Stilers

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter