0
Ostali sportovi

RED BULL: Počinje nova sezona najekstremnije trke na klizaljkama

Objavljeno: 13.01.17 u 15:20

Sedamnaesta po redu Red Bull Crashed Ice sezona prvi put će imati takmičenje u Francuskoj, spektakularnom trkom na obali Mediterana u Marselju, dok će finale sezone biti na još jednoj novoj lokaciji, u glavnom gradu Kanade, Otavi.

Sa dve nove spektakularne stanice u Marselju i Otavi, Red Bull Crashed Ice će imati ukupno četiri trke u četiri zemlje. Pored toga, sezona će imati i šest Rajders Kupova i novi juniorski svetski šampionat. Sa svim ovim takmičenjima Ice Cross Downhill svetski šampionat 2016/17 će imati najjaču konkurenciju u svojoj 17-ogodišnjoj istoriji najbržeg sporta na klizaljkama. Zahvaljujući neustrašivim klizačima koji se trkaju niz ledenu stazu dugu oko 600 metara punu prepreka, brzinom i do 80 km/h, Ice Cross Downhill je postao ogroman međunarodni sport, sa učesnicima iz preko 20 zemalja sa pet kontinenata koji se takmiče pred preko 100.000 gledalaca.

P-20170112-00535_News
FOTO: RED BULL

– Ovaj sport postaje sve poularniji svake godine, a ove godine će definitivno otići na potpuno novi nivo,“ rekao je Kristijan Papilon, sportski direktor šampionata. „Zajedno sa dve popularne stanice u Jivesklileu u Finskoj i Sent Polu u Minesoti, imamo i dve nove trke u neverovatnom okruženju na ovogodišnjem kalendaru: Luka u Marselju u Francuskoj je fantastična lokacija, jer nije ni blizu toga da bude zimski grad, a predstavljamo i novu lokaciju u Otavi. Biće potpuno ludilo.

Red Bull Crashed Ice sezona počinje 13. i 14. januara u Francuskoj spektakularnom trkom, čija će finiš linija biti u marseljskoj luci, koji je određen za evropski grad sporta 2017. godine. Nakon Marselja, svetski šampionat se seli na sever Evrope u Jiveskile drugu godinu za redom, od 20.-21. januara nakon čega slede trke u Americi u februaru i Kanadi u martu. Prenose svih trka možete pratiti uživo na redbull.tv

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter