1
The Best Of

FOTO: Twitter

VREMEPLOV: Dok se Danilović svađao sa Spajkom Lijem, Pet Rajli mu je ‘ukrao’ rekord NBA lige (VIDEO)

Objavljeno: 12.01.17 u 23:58

Tradicija kaže da je jedna od najspektakularnijih dvorana na svetu, Medison Skver Garden, inspiracija za mnoge velike košarkaše, a baš takav je bio slučaj i sa Predragom Danilovićem.

Legendarni košarkaš Partizana i Kindera (ili Virtus Bolonje), takođe je jedan solidan period svoje karijere proveo ‘preko bare’ u NBA ligi, igrajući za Majami Hit i, nešto kraće, Dalas Maveriks.

I dok ga poslednjih godina znamo kao funkcionera, prvo na čelu KK Partizan, a sada i Košarkaškog saveza Srbije, nikako ne valja zaboraviti njegovu fenomenalnu igračku karijeru i podvig u najjačoj ligi sveta kojeg ćemo se podsetiti u ovom vremeplovu.

U pitanju je bila utakmica Majamija protiv Njujork Niksa u čuvenom ‘Medison Skver Gardenu’, gde su se mnogi svetski velemajstori ‘igre pod obručima’ proslavili, a to je pošlo za rukom i ‘snajperu’ iz Jugoslavije.

VREMEPLOV: Meč u kojem je Partizan uz taktove božićne trube pregazio Grke

‘Vrelina’ sa Floride je u toj utakmici potpuno zatrpala koš domaćina u ‘Velikoj jabuci’ i trijumfovala sa čak 99:75, a glavni ‘krivac’ za to bio je upravo Predrag Saša Danilović.

Baš u skladu sa nadimkom svog kluba, isto tako je i vrela bila ruka našeg košarkaša. Sipao je trojke kao od šale, dok zbunjena odbrana Niksa nije znala kako da ga odbrani. U to vreme još uvek je važilo potcenjivačko mišljenje prema evropskim bekovima, tako da su svi bili u šoku kada je Danilović pogađao dalekometne šuteve, i to uglavnom preko ruke.

Do sredine treće deonice sasuo je Njujorku čak sedam trojki iz isto toliko pokušaja, te došao nadomak najvećeg rekorda NBA lige, koji je do tada bio na znazi, a on je bio 8/8 pogodaka za tri poena.

VREMEPLOV: Sve najbolje legendo, zato što je ’sve ovo normalno’ (FOTO) (VIDEO)

Međutim, tada je prema kasnijim pričama, učinjena velika nepravda prema Daniloviću, jer ga je tadašnji trener Majamija i zaštitno ime ove franšize, Pet Rajli, držao na klupi čitavu četvrtu četvrtinu kako ne bi oborio dotadašnji rekord. Takvo je razmišljanje Amerikanaca, rekord mora ‘ostati u kući’.

No, koliko im je naš as ulio straha, najbolje govori i njegov sukob sa velikim navijačem Nju Jorka u prvim redovima, Spajkom Lijem. Gotovo celu utakmicu čuveni reditelj ga je provocirao, dobacivao u prolazu, ometao ga, da bi mu čak jugoslovenski as u jednom trenutku i odgovorio, te su ušli u kraći verbalni obračun.

Ipak, ni to nije uspelo da zaustavi Predraga Sašu Danilovića da potpuno ‘sprži’ mrežicu Spajkovih Niksa.

(Izvor: youtube / Basketball)

(Izvor: youtube / prairiedog66)

0
0

1 Komentara

  1. Igrao je za odlicnu ekipu protiv odlicnih Njujork Knicks. Sutirati 7/7 iz igre je neverovatno.

    Ali znate li sta je Pet Rajli rekao na prvom treningu kada je dosao Danilovic? Gospodo, najbolji igrac Evrope je u nasoj ekipi, zove se Predrag Danilovic. Danilovic je igrao vrhunski, muski, pored toga sto u Evropi mozes da vidis NBA na kasicicu, tada nije bilo kompjutera i interneta, snimas NBA tekmu pa gledas na video rekorderu.

    A onda je najbolji igrac Evrope Nemanja Bjelica prosle sezone dosao u Minesotu i nije pokazao nista, a ima sve mogucnosti da vidi sta ga ceka i kako da se pripremi za najjacu ligu sveta. Eto razlike.

    Inace, Danilovic barem drzi rekord kao evropljanin koji ima najbolji ucinak u sutiranju trojki na utakmici.

    Pozdrav!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter