0
The Best Of

FOTO: Twitter

VREMEPLOV: Bivši fudbaler Zvezde je ‘izmislio’ Drogbu, ‘mali Tito’ iz Obale Slonovače i on umalo nisu tragično završili (VIDEO)

Objavljeno: 05.01.17 u 00:02

Vremeplov nam vraća sećeanje na bivšeg veznog igrača Crvene zvezde koji je bio prvi trener sada legendarnog napadača Didijea Drogbe.

Reč je o čoveku rođenom u Šamcu davne 1954. godine Srebrenku Repčiću, veznom igraču koji je 1979. godine iz Sarajeva prešao u Crvenu zvezdu. Na Marakani je odigrao 95 utakmica i postigao je 25 golova. Navijači crveno-belih ga pamte po prelepom golu koji je 1979. godine posigao protiv Bajerna iz Minhena za vođstvo od 3:0. Meč je završen u koristi tada jugoslovenskog šampiona 3:2.

(Izvor: YouTube/Crni Guja)

Srebnko Repčić je posle Crvene zvezde igrao za Fenerbahče i Standard i takođe ostavio dubok trag. Po završetku igračke karijere upamćen je po ‘stvaranju’ danas jednog od najboljih napadača sveta. Naime, bivši fudbaler Crvene zvezde je trenersku karijeru počeo u klubu Levalis u kome je kao dečak svoje prve fudbalske korake počeo Didije Drogba. Srebrenko je pazio na ovog momka, postoje priče koje je sam napadač iz Obale Slonovače potvrdio, da mu je on kupovao patike i bio mu kao drugi otac. Inače, Didije Drogba je imao nadimak ‘Tito’ koje mu je majka dala u znak poštovanja prema jugoslovenskom predsedniku Josipu Brozu koji je pomagao afričke nesvrstane zemlje.

Takođe, postoji priča po kojoj su se sa jedne utakmice u kolima zajedno vozili Srebrenko Repčić i mladi Didije Drogba i da je na njihovo vozilo naleteo šleper. Došlo je do sudara, ali njih dvojica su na sreću prošla bez težih povreda. Danas je Didije Drogba jedan od najboljih napaača planete, iako veteran, i dalje tražen od najvećih evropskih klubova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter