0
Vremeplov

VREMEPLOV: Zbog ovoga će Dani Alveš zauvek ostati jedan od najvećih careva u istoriji fudbala (VIDEO)

Objavljeno: 27.12.16 u 00:10

Suština rubrike „Vremeplov“ jeste da podseti na neke događaje iz istorije fudbala. Ovog puta, pošto se bliže praznici i dobro je u narednih 365 dana ući u što boljem mentalnom stanju, vratićemo se samo dve godine u prošlost i podsetiti jednog događaja koji bi trebalo da uđe u školske udžbenike.

Dani Alveš je, pre prelaska u Juventus, igrao za Barselonu. Desni bek je u Kataloniji proveo osam godina, odigrao preko 250 mečeva, a 2014. godine je učinio nešto nestvarno.

U toku je bila završnica prvenstva, 35. kolo, a Katalonci su pokušavali da stignu prednost Atletiko Madrida, koji je bio prvi na tabeli.

Usledilo je gostovanje na Madrigalu, i prednost Viljareala od 2:0 u 55. minutu. Ipak, pad koncentracije Viljareala doneo je smanjenje rezultata preko autogola Pauliste u 65. minutu, a jedanaest minuta kasnije Dani Alveš je postao apsolutni heroj fudbalskog sveta.

Naime, u 76. minutu lopta je izašla u korner, a Alveš je krenuo ka uglu sa namerom da ubaci loptu u kazneni prostor. Dok se pripremao, jedan navijač je na teren ubacio bananu, sa namerom da Barseloninog Brazilca isprovocira na temu boje kože.

Alveš je odreagovao na najšmekerskiji mogući način – prišao je banani, oljuštio je i – pojeo.

I možda je upravo to bilo presudno, pošto je dva minuta kasnije upravo nakon njegovog centaršuta Barselona izjednačila, da bi u samom finišu meča Mesi doneo pobedu koja je Barselonu ostavila u trci za šampionsku titulu.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(Youtube/Pixels)

Što se posledica tiče, spomenuti „navijač“ doživotno je suspendovan sa mečeva Viljareala, dok je Alveš dobio podršku u vidu gomile fotografija i snimaka što sportista, glumaca, muzičara, što običnih ljubitelja sporta, na kojima slede njegov primer i – jedu banane.

(Youtube/Don tube)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter