5
Top News

VREMEPLOV: Kad ga je Deki dao Partizanu za Lacio i isprovocirao ’JNA’ (VIDEO)

Objavljeno: 25.12.16 u 00:05

Bio je to meč Kupa pobednika kupova 5. novembra 1998. godine, Partizan – Lacio.
Samo što je otišao iz Crvene zvezde, u svojoj debitantskoj sezoni se Dejan Stanković vraćao u Srbiju, ali ne na „Marakanu“ nego na nekoliko stotina metara dalji stadion, tamo gde igraju crno-beli.

U Rimu je bilo 0:0, Italijani su u Beograd stigli u jednom izuzetnom sastavu. U timu su tada bili i Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

– Dan pred polazak u Beograd kod kuće sam vežbao kako ću se radovati, jer sam znao da ću dati gol. Rekao sam treneru Eriksonu: ‘vi mene morate da pustite na teren bar 15 minuta’. Igrao sam pola sata i pogodio iz drugog kontakta sa loptom, rekao je Stanković o dešavanjima uoči fmoznog meča.

„Parni valjak“ je poveo prelepim golom Mladena Krstajića, Salas je doneo poravnanje „sa kreča“, a Deki Stanković preokrenuo po ulasku sa klupe.

Manćini je odlično pronašao srpskog vezistu koji je zbunio Savića i Gerasimovskog, kao i Damjanca koji je istrčao u prazno. Lopta je prošla kroz noge golmanu „crno-belih“, nakon čega je Stanković „opalio“ po praznom golu.

Kao da je „grobarima“ bilo malo što nakon prvobitnog vodstva, sada gube kod kuće. Pritom je strelac „dojučerašnji“ član ljutog rivala. Za dolivanje ulja na vatru je bio zadužen sam Deki, koji je posle gola stavio ruku iza uveta aludirajući da je utišao Humsku.

– Tek sam otišao iz Zvezde, vređali su me i morao sam da se ‘odužim’ golom. Na kraju sam otišao u svlačionicu i čestitao treneru i igračima Partizana, prepričavao je godinama kasnije legendarni srpski fudbaler.

Stanković je prepričao i scenu kada su navijači Partizana osuli paljbu po njemu i Siniši Mihajloviću, dok Bokšića iz komšijske Hrvatske nisu ni poemunili.

– Vređali su mene i Mihu celu utakmicu, a Bokšić umirao od smeha, on im nije bio interesantan. Čulo se u jednom trenutku i ‘Dejane, ustašo’. Nisam mogao da verujem, porodilište u kojem sam se rodio je preko puta Partizanovog stadiona, rekao je tadašnji vezista Lacija.

Meč je završen rezultatom 3:1 za „nebesko plave“, prednost je povećao Salas u 76. minutu, a razliku smanjio sadašnji sportski direktor Partizana, Ivica Iliev u 85. minutu igre.

(Izvor: YouTube/Sportska sećanja)

0
0

5 Komentara

  1. Totalno nebitna informacija, bolja je ova svežija: KAD JE LEO SPUCAO GOL ZVEZDANI,I TO KAKAV, U 89-om MINUTU, sećaće se manojlo verovatno čitav život,hehe,pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
  2. Hi hi , ho ho . Bitno je koliko imamo bodova više od jsd , koliko titula , kupova , međusobnih pobeda, statistika je NAJ BITNIJA !!!!!! Pozdrav svima koji navijaju za jsd prošlost !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Jako pa bitno šta je deki uradio, od prošlosti se ne živi, najnovije je šta je njima Leo uradio, i to koji atraktivan gol, pozdrav.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter