0
Ostali sportovi

GOLF: Simeunović nastavlja sa usavršavanjem

Objavljeno: 23.12.16 u 13:59

Srpski golf treneri nastavljaju sa usavršavanjem, a u prilog time ide i činjenica da je trener golf reprezentacije Srbije Vladimir Simeunović napravio korak napred u svojoj karijeri. Trener koji radi i u golf klubu Beograd je u Sjedinjenim Državama položio za TPI licencu i tako dobio zvanje ovlašćenog trenera prvog nivoa.

Licencu koju je Simeunović dobio izdaje Titleist performance institut, koji je vodeća svetska obrazovna ustanova posvećena tome kako ljudsko telo funkcioniše u korelaciji sa udarcima u golfu, ali i tome kako za svakog golfera pronaći udarac koji odgovara njegovim fizičkim sposobnostima.

Radionica na kojoj je Simeunović izborio licencu održana je u Bostonu. Predavači su bili Mark Blekburn i Lens Gil, trenutno najcenjeniji predavači na svetu, a ukupno je 115 učesnika pokušalo da izbori licence.

– Pre predavanja i praktičnog vežbanja u Bostonu, svaki učesnik je preko internet uradio deo seminara, koji se tiče pregledavanja video materijala u vezi sa ocenjivanjem fizičkih sposobnosti golfera, kao i materijala koji su detaljno objašnjavali 12 karakteristika udaraca na koje Titleist performance institut stavlja akcenat. Pored toga, bilo je potrebno pročitati mnogo članaka u vezi sa raznim segmentima golfa kao sporta – rekao je Simeunović, koji je istakao i da je oduševljen znanjem koje je stekao.

Test koji je polagao sastojao se od 20 pitanja koja su predstavljala praktične primere u kojima se traže rešenja određenih problema na koje igrači nailaze. Naredni korak koji čeka Simeunovića je polaganje za drugi nivo pri istom institutu.

Obuka koju je prošao Simeunović samo je jedan od koraka u razvoju golfa u Srbiji. Pre samo nekoliko dana, srpski golf je dobio trojicu novih trenera, pošto su Ilija Đurđević, Bogdan Đurđević i Kosta Košutić dobili u Estoniji PGA licencu. Obuka trenera u Talinu vršena se uz veliku podršku i pokroviteljstvo Srpskog profesionalnog golf udruženja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter