0
Ostali sportovi

EVROPSKO PRVENSTVO: Norvežanke odbranile tron

Objavljeno: 18.12.16 u 20:20

Rukometašice Norveške odbranle su titulu prvka Evrope pošto su u finlu savladale reprezentaciju Holandije ruzltatom 30:29 (15:15).

Holanđanke su bolje počele ovaj meč i posle 20 minuta igre imale prednost od 13:9. Međutim Norvežanke su imale spreman odgovor i vrlo brzo, posle svega četiri minuta, došle do egala koji su očuvale do odlaska na odmor.

Drugo poluvreme doneo je potpuno drugčiji razvoj situacije na terenu. Norvežanke su u potpunosti preuzele konce igre u svoje ruke i iz minuta u minut uvećavale prednost.

Na polovini drugog dela ta prednost je dostigla i pet golova razlike i tada je već postalo jasno da će taj rezultatski plus teško ispustiti. Holanđanke su ipak na dva minuta pre kraja uspele da priprete, da priđu na dol zaostatka ali više od toga nisu mogle.

Norvežanke je do novog trofeja predvodila sjajna Nora Mork sa čak 12 pogodaka dok je kod Holandije najefikasnija bila Danik Snelder sa 6.

Treće mesto na ovom šampionatu zauzela je reprezentacija Francuske koje je ranije danas savladala Dansku, rezultatom 25:22 (9:14).

Pripremio:Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter