4
Ostali sportovi

MINISTAR UDOVIČIĆ: Novi Zakon o sportu ne sme ostatio slovo na papiru

Objavljeno: 16.12.16 u 23:40

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da je donošenje zakona o sportu bio ogroman korak za srpski sport, ali da ne sme ostati samo slovo na papiru.

Udovičić je u Nišu prisustvovao okruglom stolu na temu finansiranja programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave i govorio je o važnosti implementacije i sprovođenja novog zakona, a više od četiri sata odgovarao na pitanja predstavnika jedinica lokalnih samouprava.

Ministar je naglasio da očekuje od svih jedinica lokalnih samouprava da dosledno implementiraju novi zakon, jer je njihova uloga u tom procesu jako važna.

– Finansiranje na lokalu mora da bude transparentno i jasno, a da sredstva stižu do krajnjih korisnika – sportista. Želimo da lokalne samouprave shvate značaj pojačane kontrole i uloge sportskih inspektora na lokalu, čime ćemo ojačati sistem sporta u našoj zemlji. Verujem da samo zajedničkim radom i implementacijom zakona možemo stvoriti uslove da sport bude pristupačan svima, a ne privilegija pojedinaca – rekao je Udovičić.

On je i naglasio da je jako važno da se sve odredbe dosledno sprovode, pre svega one koje se odnose na decu u sportu, na visinu članarine, zdravstvene preglede i druge uslove.

– Svim učesnicima je podeljen Priručnik za finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave, koji ima za cilj da pruži odgovore na najvažnija pitanja iz prakse o finansiranju učesnika u sistemu sporta u jedinici lokalne samouprave – saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

0
0

4 Komentara

    • Nema nista od hale vase, ustanovljeno je da ate poslednje decenije vise nego do tada ‘varali, namestali, gepekovali, pretili javno i telefonima, otimali i na sve to vredjali sve sto vam na put stane’
      Nece vas niko ugasiti, samice te to uraditi !!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter