1
Ostali sportovi

MILENKOVIĆ: Imamo tim za evropski vrh!

Objavljeno: 16.12.16 u 18:48

Prvi tim Partizana 2016. godinu završava onako kako su svi u klubu želeli. Ispunjen je prvi cilj u sezoni, odbranjen je Kup Srbije.

Na finalnom turniru u Nišu, u sredu i četvrtak crno-beli su u polufinalu pobedili Vojvodinu (12:6), u finalu Crvenu zvezdu (8:5).

– Krajem novembra i početkom decembra pružili smo najbolje partije u prvom delu sezone, što pokazuje da smo dobro isplanirali i realizovali napredak u formi, što nije bilo lako – ističe trener Zoran Milenković.

Objašnjavajući zašto je bilo teško Milenković, koji je ove sezone preuzeo prvi tim crno-belih, kaže:

-Kalendari svetske i evropske federacije  idu na štetu klubovima koji imaju mlade prve timove, kao što je Partizan. Naime, evropska i svetska juniorska prvenstva se svake godine završavaju neposredno uoči početka ili kad već počne klupska sezona. Mi u timu imamo veliki broj juniorskih reprezentativaca, koji su se ekipi priključili tek krajem septembra, dok je deo vaterpolista počeo da trenira još u avgustu. Zato smo tokom sezone uigravali tim, radili na tome da igrače dovedemo na ujednačen nivo pripremljenosti.

Kad se zna da Partizan ove sezone ima verovatno najmlađi prvi tim u istoriji, sa prosekom uzrasta od 19 i po godina jasno je o čemu priča mladi prvi trener Partizana.

-Dobro su nam došle tri nedelje pauze, jer smo u drugom kolu Regionalne lige bili slobodni. Tako smo taj period iskoristili da nadoknadimo zaostatak sa početka priprema. Iz utakmice u utakmicu smo podizali nivo samopouzdanja, popravljali formu i vrhunac za ovaj deo sezone dostigli kad je najvažnije.

U 11 mečeva u Regionalnoj, Ligi šampiona i Kupu Srbije crno-beli su zabeležili sedam pobeda, jedan remi i  tri poraza.

-Izdvojio bih tri utakmice kao naše najbolje u prvom delu sezone. Krajem novembra smo u Regionalnoj ligi pobedili daleko iskusniju ekipu Jadrana iz Herceg Novog. Neposredno uoči puta u Niš, malo nam je nedostajalo da osvojimo bod protiv Egera, jednog od favorita za visok plasman u Ligi šampiona, a treći meč u ovom nizu je finale Kupa protiv Crvene zvezde.

Crno-beli su u Niš otputovali kao favoriti, da li se kod mladih igrača osetio imperativ uspeha?

-U polufinalu protiv Vojvodine se malo osetio pritisak favorita, a kod pojedinaca i malo opuštanje, s obzirom da smo Novosađane u Regionalnoj ligi pobedili sa 12:3. U polufinalu nismo prikazali sve što možemo, ali zato su momci u finalu odlično kontrolisali meč od početka do kraja, kako u napadu, tako i u odbrani. Najbolja slika kvalitetne odbrane je da smo u prvom poluvremenu finala imali devet isključenja, a primili samo jedan gol sa igračem manje.

Partizan 2016. godinu završava u sredu, utakmicom Lige šampiona u Hanoveru. Potom posle kraće novogodišnje pauze, brzo se crno-beli „vraćaju u pogon“ i kreću ka novim ciljevima, koji se odavno znaju. Liga šampiona je ove sezone bitna za sticanje iskustva, u Regionalnoj ligi će pokušati da se plasiraju na fajnal-for,  a na domaćoj sceni žele šampionsku titulu i odbranu „duple krune“. Pola posla u Nišu su uradili.

0
0

1 Komentara

  1. Kad bi ovaj tim ostao na okupu jos dve godine, uz dva iskusna i dobra bivsa igraca, mogli bi opet da napadnemo i evropsku titulu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter