0
Ostali sportovi

ZAVRŠENO GLASANJE: Srpske sudije treće na svetu!

Objavljeno: 15.12.16 u 11:20

Rukometne sudije Dušan Stojković (37) iz Niša i Nenad Nikolić (40) iz Leskovca osvojile su treće mesto na izboru za najbolji rukometni sudijski par na svetu koji je organizovala Svetska rukometna federacija (IHF).


– Glasanje je završeno noćas u ponoć, a mi smo se našli na trećem mestu sa osvojenih 420 glasova, rekao je Dušan Stojković agenciji Beta.

Najviše glasova u izboru koji je IHF organizovala dobio je makedonski sudijski par Nacevski-Nikolov, a na drugom mestu našao se sudijski par iz Danske Gjeding-Hansen.

Naše sudije plasirale su se ispred sudijskih parova iz Nemačke, Španije i Letonije.

Rukometni sudijski par Stojković-Nikolić našao se medju šest najboljih sudskih parova na svetu odlukom trenera, igrača i zvaničnika IHF-a, a u glasanju na portalu Svetske rukometne federacije mogli su da učestvuju svi zainteresovani.

Dušan Stojković, nezaposleni lekar i Nenad Nikolić, ekonomista, već 17 godina zajedno sude rukometne utakmice.

Sudili su izmedju ostalog tri evropska i tri svetska prvenstva i mečeve na Olimpijskim igrama u Londonu.

Stojković ističe da sada iščekuju Evropsko seniorsko prvenstvo za muškarce u Hrvatskoj, a priželjkuju da nadju medju sudijskim parovima koji će suditi mečeve na Olimpijskim igrama u Tokiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter