0
Vremeplov

VREMEPLOV: I tada su se ‘neke stvari vukle po podu‘ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.16 u 00:00

Vraćamo se u dane kada je Miloš Teodosić pogodio trojku za pobedu protiv Španaca na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Još tada se videlo u kakvu će košarkašku veličinu izrasti srpski plejmejker, nikada mu nije falilo hrabrosti, koja je često „igrala“ po liniji ludosti. Od kako ga je preuzeo Garbahosa u odbrani, samo mu je jedna stvar bila u glavi – kada je najbolji trenutak za šut.

Razdaljina nije bila bitna, samouverenost da će ući, ako ga „ne zalepi“ kovrdžavi Španac, je bila glavni faktor. Letele su sekunde, ostalo ih je svega tri i bilo je 89:89.

Flegmatičnim driblingom pre nego što se digao na šut je dodatno umirio svog čuvara koji i ovako nije raspolagao zavidnom brzinom, skok šut sa oko deset metara i pogodak koji je u četvrtfinalu „furiju“ poslao kući.

Euforiju koja je tada bila u domovima širom naše zemlje najbolje je predstavio komentator Šarenac, kao i pojedini igrači, mada su većinom uspeli da izdrže još tri sekunde nakon tajmauta i proslave veliki uspeh.

– Plan je bio jednostavan: treba da postignemo koš. Svi smo bili umorni jer je meč bio na samom kraju, a Duda mi je samo rekao da je poslednji šut moj. Kakav tačno, to nije važno. U takvim situacijama, uopšteno govoreći, nemoguće je predvideti kako će završiti poslednji napad. Možete samo da se nadate, rekao je Teo za čuvenu trojku.

teodosic-trojka-srbija-spanija

Velika pobeda srpskih košarkaša je ubrzo pala u senku žestoke krađe domaće selekcije u polufinalnom meču, tako da je očigledni aut Tunčerija prva asocijacija na Istanbul 2010. Taj detalj koji je odlučio da ne odemo u finale je i veliki uzrok poraza u borbi za bronzu protiv Litvanaca.

Od tada je sve krenulo uzlaznom putanjom za Teodosića, postao je član moskovskog CSKA i jedan od najboljih organizatora igre u Evropi, plejmejker kojeg bi mnogi NBA timovi rado videli u svom rosteru.

Pred 14.000 navijača su u „Sinan Erden“ domu za Srbiju tada pored Miloša Teodosića igrali: Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Ivan Paunić, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Duško Savanović, Marko Kešelj, Nenad Krstić, Kosta Perović, Novica Veličković i Milan Mačvan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter