0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EVROPSKO PRVENSTVO: Francuskinje prejake za Srbiju

Objavljeno: 14.12.16 u 23:55

Rukometašice Srbije poražene su i u trećem meču druge faze Evropskog prvenstva u Švedskoj. Izabranice Dragice Đurić poražene su od Francuske rezultatom 28:21 (15:12).

Nakon što je prvu fazu takmičenja okončale bez poraza ženska rukometna reprezentacija Srbije je u drugoj fazi doživela sva tri neuspeha. U utakmici koja za našu reprezentaciju nije imala rezultatski značaj, Francuskinje vrlo brzo uspele da steknu četiri gola prednosti i do kraja meča naše devojke su bile te koje su konstantno jurile rezultat.  

Iako su Francuskinje najvećim delom meča kontrolisale igru i rezultat Srbija je u nekoliko navrata uspevala da se približi i ugrozi rivala, kome je pobeda bila neophodna za prolaz u polufinale. Pogotkom Kristine Liščevič izabranice Dragice Đurić su uspele da priđu na samo gol zaostatka, rezultat je bio 18:17 ali su rivalke ipk uspele da iskontrolišu meč do kraja, nemilosrdno kažnjavajući svaku grešku naših devojaka.  Meč je definitivno odlučen na pet minuta pre kraja kada se Francuska odlepila na nedostižnih plus šest

Najefikasnija u duelu sa Francuskom bila je Jovana Stoiljković sa šest golova, pet je dala Slađana Pop-Lazić, a po tri i Željka Nikolić i Kristina Liščević. Pobednički tim su do pobede predvodile Kamil Ajglon i Estel Nze Minko sa po šest pogodaka.

Srbija je ovim prazom u konačnom plasmanu završila kao devetoplasirana dok će Francuska u borbi za finale odmeriti snage sa reprezentacijom Norveške. Drugi polufinalni par čine Holandija i Danska.

 Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter