0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Liščević donela veliki bod Srbiji!

Objavljeno: 08.12.16 u 22:20

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva remizirala sa domaćinom Švedskom 30:30.

Izabranice Dragice Đurić su i danas izuzetno igrale, ali nisu imale sreće da dovrše posao koji su započele u prvom poluvremenu i da sa maksimalnim učinkom završe grupnu fazu.

Ali, daleko od toga da su nezadovoljne današnjim rezultatom, jer su do boda došle golom Kristine Liščević tri sekunde pre kraja utakmice!

U prvih 30 minuta Srbija je potpuno dominirala na terenu i predvođena Sanjom Radosavljević i Katarinom Krpež je stekla lepu prednosti i u nekoliko navrata vodila sa pet golova razlike.

Dugo je Srbija imala šansu da prelomi rezultat, odlično igrala i u prvih 10 minuta nastavka, ali su se tada probudile domaće igračice.

‘Omekšala’ je čvrsta odbrana Srbije, a Šveđanke su u gotovo svakom napadu tresle našu mrežu, pa su pet minuta pre kraja povele golom razlike.

Bilo je tu rezultatske klackalice, a na plus jedan za Švedsku, Jovana Risović je odbranila čist zicer, posle kog je usledio dug napad Srbije i na kraju fantastičan pogodak Kristine Liščević za konačnih 30:30.

Lusi Sand je sa devet golova bila najbolji igrač meča, ali joj je to slaba uteha, pošto je Švedska ispustila bod. Srbija sa tri boda ide u drugu fazu kao prvoplasirana i velikim izgledima da krupnim koracima nastavi ka samoj završnici takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter