0
Ostali sportovi

ODLAZE U PENZIJU: Dva velikana srpskog vaterpola opraštaju se od nacionalnog tima

Objavljeno: 03.12.16 u 16:40

Proslavljeni srpski vaterpolisti Živko Gocić i Slobodan Nikić svečano će se oprostiti od reprezentacije u revijalnom meču protiv tima sveta na bazenu Tašmajdan 23. decembra, potvrdio je danas predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić.

Manifestacija pod nazivom ‘Dani vaterpolo šampiona’ sublimiraće sve ovogodišnje uspehe najtrofejnije sportske organizacije u Srbiji, podsetiti na pojedine jubileje i prirediti ispraćaj u reprezentativnu ‘penziju’ Gociću i Nikiću.

– Izlišno je govoriti koliki značaj su njih dvojica poslednjih 13 godina imali za državni tim. Njihova dostignuća u bazenu, mnogobrojni trofeji sa najvećih takmičenja govore mnogo više u prilog tome od bilo kakvih mojih reči hvale na njihov račun, rekao je Krivokapić za sajt VŠ.

Prvi čovek Saveza poručio je da je impozantan podatak da su Gocić i Nikić zajedno osvojili 55 medalja sa nacionalnim timom, poslednju zlatnu na Olimpijskim igrama u Riju.

– Zaslužuju veliko poštovanje i veličanstven oproštaj, to je najmanje što mi kao vaterpolo organizacija možemo da učinimo. Sa naše strane uradićemo sve i da animiramo publiku kako bismo uz pune tribine upotpunili ceo spektakl. Ne sumnjam da će ljubitelji vaterpola ispuniti plivalište na Tašu i tako izraziti svoju zahvalnost za svu radost koju su ova dva momka godinama unazad donosila naciji.

Ceo događaj uveličaće i mnogobrojne poznate ličnosti iz javnog života, Gocićevi i Nikićevi prijatelji, a uskoro će biti poznat i sastav ‘tima sveta’.

– Dan ranije biće upriličen koktel sa ljudima koji su pomogli da vaterpolo reprezentacija Srbije osvoji sve što se moglo osvojiti u ovom trenutku. Zvanično smo proglašeni za najbolji brend Srbije u svetu, imamo najboljeg trenera, ekipu na svetu, kao i juniore u Evropi. Želimo da negujemo sve vrednosti ovog sjajnog sporta i da stalno podsećamo na fantastične rezultate koje ćemo se truditi da ostvarujemo i u budućosti, zaključio je Krivokapić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter