0
Auto Moto

NIKO ROZBERG: Vreme je da se povučem!

Objavljeno: 02.12.16 u 15:47

Svetski šampion Niko Rozberg saopštio je danas da se povlači iz Formule jedan jer je ispunio svoj san.

Rozberg je odluku o povlačenju saopštio na svojoj strani na Fejsbuku, manje od nedelju dana pošto je osvojio svoju prvu titulu.

– Tokom 25 godina trkanja sam imao jedan san, jednu ‘stvar’ koju sam želeo da postanem šampion Formule jedan. Kroz vredan rad, bol, žrtve, imao sam taj jedan cilj. I sada sam ga ispunio. Popeo sam se na svoju planinnu, sada sam na vrhuncu i osećam se ispravno. Moja najjača emocija trenutno je duboka zahvalnost svima koji su me podržavali da ispunim san – napisao je 31-godišnji Rozberg.

Rozberg je u nedelju osvojio titulu tako što je u Abu Dabiju bio drugi, ali to mu je bilo dovoljno da na kraju bude ispred svog timskog kolege Luisa Hamiltona. Nemački vozač pobedio je u devet trka od 21, koliko ih ima u šampionatu.

– Kada sam pobedio u Suzuki, od trenutka kada je sudbina titule bila u mojim rukama, počeo je da raste pritisak i tada sam pomišljao da završim karijeru ako postanem šampion. U nedelju u Abu Dabiju sam znao da bi to mogla da bude moja poslednja trka i taj osećaj mi je pomogao da razbistrim glavu. Odluku sam doneo u ponedeljak uveče. Posle jednog dana razmišljanja, saopštio sam odluku (suprugi) Vivijan i Georgu (Noltu, iz Rozbergovog menadžment tima). Jedina stvar koja mi je otežavala odluku na bilo koji način je što sam otežao situaciju mojoj trkačkoj porodici, ali oni to razumeju – naveo je Rozberg.

On je napisao da će sada uživati u trenutku, kao i da će naknadno odlučiti čime će se baviti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter