0
Top News

FOTO

VREMEPLOV: Gol koji je naterao planetu da se pokloni Maksiju Rodrigezu (VIDEO)

Objavljeno: 26.11.16 u 23:45

Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine smestilo je reprezentaciju Srbije i Crne Gore u grupu sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovače. Naš nacionalni tim je poražen na sva tri susreta, a dalje su iz grupe prošle ekipe Argentine i Holandije.

Kako je prvi iz grupe C, u kojoj je naša reprezentacija igrala, za protivnika imao drugoplasirani tim grupe D, Argentinu, koja je u grupi imala pobede nad Obalom Slonovače (2:1) i Srbijom i Crnom Gorom (6:0), uz remi sa Holandijom (0:0), je u prvoj utakmici nokaut faze očekivao duel sa Meksikom.

Meksikanci su zauzeli drugo mesto u grupi iza Portugala, a ispred Angole i Irana, i protiv Argentine su imali status autsajdera. 

Preterana opuštenost, potcenjivanje ili jednostavno nedostatak koncentracije Argentinaca, i posle već šest minuta Markez je slavio gol koji je „Sombrerosima“ pružio nadu u jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Mundijala. Ipak, radost je trajala samo četiri minuta, pošto je Krespo već u 10. minutu poravnao.

Iako su obe ekipe imale svojih prilika, susret je završen 1:1, pa su na red došli produžeci. Trajalo je ispitivanje snaga, niko nije želeo da rizikuje i očekivalo se da timovi mirno privedu susret kraju, kako bi pobednika odlučili penali.

A onda je na scenu stupio Maksi Rodrigez. 

Prvo su Meksikanci izgubili loptu na sredini terena, nakon čega je ona stigla do Mesija, koji je, nakon kraćeg kombinovanja na sredini terena, prebacio Sorinu na levom krilu. Sorin je uputio dugu loptu ka suprotnoj ivici kaznenog prostora, gde se našao Rodrigez.

Tadašnji fudbaler madridskog Atletika je lagano ispratio pogledom, usledio je prijem na grudi kojim je izbacio defanzivca Meksika, a zatim i jedan od najlepših voleja u istoriji svetskih prvenstava.

(Youtube/Pedro Fiora)

Argentinci nisu daleko dogurali, pošto su već u sledećem kolu poraženi od Nemačke nakon penala, ali su mogli sa ponosom da kažu da je njihov reprezentativac strelac gola koji sigurno neće biti zaboravljen.

VREMEPLOV: Kako su legendarni ‘Ševa’ i Rebrov masakrirali Barsu na Kamp Nou (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter