0
Auto Moto

FORMULA JEDAN: Rozberg želi titulu po svaku cenu

Objavljeno: 24.11.16 u 18:52

Lider u šampionatu Formule 1, vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je danas da je spreman na sve kako bi na poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju ostvario pobedu koja će mu doneti šamionsku titulu.

– U poslednju trku sezone ulazim sa željom da pobedim. Spreman sam na sve kako bih došao do toga, ali naravno samo u granicama onoga što je prihvatljivo, rekao je Rozberg na konferenciji za novinare.

Rozberg uoči poslednje trke sezone u Abu Dabiju ima 12 bodova više od klupskog kolege Luisa Hamiltona i glavni je favorit za osvajanje šampionata Formule 1.

– Prednost u šampionatu me neće učiniti bržim na trci. Ovo je već treća sezona koja se odlučuje u samom finišu izmedju nas dvojice, tako da sam sada mnogo opušteniji, rekao je Rozberg koji je u prethodne dve sezone završavao iza Hamiltona kao drugoplasirani.

Uzajamno poštovanje izmedju vozača i dalje postoji, još iz tinejdžerskih dana kada su se nadmetali u kartingu.

– Još uvek imamo to poštovanje iz tih dana i to nikada neće nestati. To nam je pomoglo tokom prethodnih godina. U principu, odnos je sada mnogo više neutralniji, ali naravno sada je mnogo teže okruženje, rekao je Rozberg.

Bezbrižan odnos koji su imali, ipak je velikoj meri nestao u prethodne tri sezone u kojima su se do samog kraja nadmetali za šampionsku titulu u Formuli 1.

Imamo mnogo toga zajedničkog. Obojica volimo da jedemo picu i žitarice. Ako izuzmemo naše rivalstvo, ponosan sam na to kako je vozio, posebno ove sezone. U principu, zadovoljstvo mi je što ga imam kao klupskog kolegu, rekao je Hamilton.

Britanacu možda ni 10. pobeda u sezoni u nedelju neće biti dovoljna da osvoji četvrtu šampionsku titulu u Formuli 1, po kojima bi se izjednačio s legendarnim Alanom Prostom i vozačem Ferarija Sebastijanom Fetelom.

– Kada sam imao 43 boda zaostatka mislio sam da je nemoguće da trijumfujem na kraju… Nekako sam uspeo da okrenem stvari. Onda sam došao na 33 poena zaostatka, a sada 12. Stvari se okreću, rekao je Hamilton.

Aktuelni šampion Formule 1 ove sezone imao je dosta kvarova, što nije moglo da se nasluti tokom predsezone, kada su oba Mercedesa bila veoma pouzdana.

Kada se osvrnem na ovu sezonu, jedino negativno što mogu da vidim je to što je bolid u nekim trenucima imao kvarove bio neispravan… To se nije desilo tokom testiranja, rekao je Hamilton.

Konferenciju za medije uoči vikenda u Abu Dabiju pokvarilo je to što se Rozberg i Hamilton nisu rukovali, iako su ih fotoreporteri zamolili za zajedničku fotografiju. Umesto toga, vozači Mercedesa su ruke držali u džepovima pre nego što su seli da odgovaraju na pitanja novinara.

Poslednja trke sezone za Veliku nagradu Abu Dabija voziće se u nedelju od 14.00.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter