0
The Best Of

VREMEPLOV: Kako su legendarni ‘Ševa’ i Rebrov masakrirali Barsu na Kamp Nou (VIDEO)

Objavljeno: 22.11.16 u 00:02

Podvig još više dobija na značaju pošto je Andrej Ševčenko to uradio u dresu Dinama iz Kijeva, dok je još bio fudbaler manje poznat svetskoj javnosti.

Ako biste pitali bilo kog navijača kijevskog Dinama po čemu je poseban 5. septembar 1997. godine, gotovo sigurno bi kod 90 posto anketiranih dalo isti odgovor. Možda se nekome tada rodilo dete ili mu je rođendan, ali bi velika većina pomislila na rapsodiju Dinama protiv Barselone na Kamp Nou.

Bilo je to u okviru Lige šampiona, susret tada Barse u velikom usponu predvođene sa klupe Lujem van Galom i ‘nekog tamo’ Dinama iz Kijeva sa ‘nekim tamo’ napadačem u usponu – Andrejem Ševčenkom.

VREMEPLOV: ‘Nemoguć’ gol Andreja Ševčenka, Điđi Bufon ga još uvek sanja (VIDEO)

U devetom minutu prvi šok za Katalonce. Ševčenko uspeva da nadvisi Vitora Baiju i glavom stiže pre do lopte nego Portugalac rukama – 1:0.

U 32. minutu ‘Ševa‘ ponovo na gotovo identičan način matira Baiju posle centaršuta Maksimova, koji kao da je ispred sebe imao Žigića ili Krauča, a ne 183 centimetara visokog Ukrajinca.

Screenshot_2

Nije dugo prošlo, igrao se 44. minut kada je najbolji napadač Dinama pokazao velemajstoriju na zemlji. Jednom fintom i driblingom izbacio je dvojicu igrača Barselone, prošao između njih i nije im preostalo ništo nego da ga krvnički obore u kaznenom prostoru.

Jasno je gestikulirao saigračima: ‘Ja ću ga izvesti’. I zar je iko sumnjao, Baija ide u jednu, lopta u drugu stranu. Muk na Kamp Nou. Nestvarnih 0:3 posle prvih 45 minuta.

VREMEPLOV: Vanvremenska čarolija Tijerija Anrija (VIDEO)

Nada je tinjala kod domaćih navijača, ipak u ekipi imaju Rivalda, Figa i ostale majstore fudbalske igre. I preokret bi možda i bio moguć protiv neke druge ekipe, ne i protiv družine iz Kijeva.

Njegov veliki saborac iz tog perioda, omaleni čarobnjak sa loptom Serhej Rebrov, zadao je Barsi poslednji udarac u 77. minutu, iskoristivši totalnu konfuziju u odbrani domaćih. Da, dobro ste izbrojali – 0:4.

(Izvor: youtube / Юрій Сірко)

Mnogi su mislili, slučajnost. Slab dan van Galove ekipe, Rivaldo, Figo i ostali će uzvratiti u revanšu.

Ni makac. U Kijevu je bilo 3:0 za Dinamo. Istorija je bila ispisana.

(Izvor: youtube / Сергей Олейник)

Serhej i Andrej – generacije Dinamovih navijača će prepričavati slavospeve o njima. Bili su neverovatan tandem, kakav Kijevljani još dugo neće videti. 

(Izvor: youtube / Cicim8665)

VREMEPLOV: Svi pamte remek-delo Ronaldinja protiv Čelsija, a Kežman je to prvi uradio (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter