0
The Best Of

VREMEPLOV: Gospodin David Žinola i gol Ferencvarošu o kome se i dan danas priča (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.16 u 23:45

Francuski vezista poznat po dugoj kosi i čudnom imidžu obeležio je 90-te godine i bio jedan od najboljih fudbalera Premijer lige.

Nije bio izraziti strelac, mreže je tresao igrajući za PSŽ, ali je dolaskom na ‘ostrvo’ postao ‘paker’. U Njukasl je stigao 1995. godine gde je kasnije odigrao 58 utakmica i postigao šest golova. Francuz će jedan pamtiti ceo žiovt, a ljubitelji fudbala ga se rado sećaju.

Reč je o utakmici Kupa UEFA između ‘svraka’ i Ferencvaroša. Prvi meč je odigran u Budimpešti 15. oktobra 1996. godine i Mađari su na iznenađenje mnogih slavili sa 3:2. Ipak, dve nedelje kasnije za zeleno-bele nije bilo spasa, Njukasl je na Sent Džejms parku slavio sa 4:0.

VREMEPLOV: ‘Nemoguć’ gol Andreja Ševčenka, Điđi Bufon ga još uvek sanja (VIDEO)

Bio je to fenomenalan tim za koji su igrali legendarni Keit Gilespi, Les Ferdinand, Faustino Asprilja, Dejvid Bat, Alan Širer i naravno David Žinola. ‘Svrake’ su lako stigle do 2:0 pogocima Asprilje u 43. i 59. minutu, a onda je usledio taj 66. minut koji se i danas pamti. Posle kornera sa desne strane golman Ferencvaroša Šajler je loše boksovao loptu, ona je stigla do Davida Žinole, a onda je Francuz upotrebio magiju. Slika govori hiljadu reči:

(Izvor: YouTube/milan vladanovic)

Do kraja utakmice Les Ferdinad je postigao gol za konačnih Njukasl – Ferencvaroš 4:0.

VREMEPLOV: Potez Siniše Mihajlovića koji je (sa pravom) zgrozio planetu (VIDEO) (FOTO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter