0
The Best Of

VREMEPLOV: ‘Nemoguć’ gol Andreja Ševčenka, Điđi Bufon ga još uvek sanja (VIDEO)

Objavljeno: 14.11.16 u 00:00

Nije gol u penal seriji finala Lige šampiona bio jedini koji se još mota po glavi Điđija Bufona, ovaj je nastao nekoliko godina ranije u okviru Serije A.

Iako je od početka 21. veka prošlo svega 16 godina, kada se bude remiziralo prvih sto godina trećeg milenijuma, gotovo izvesno možemo da kažemo da će Andrej Ševčenko biti u top 10 napadača svetskog fudbala.

Ukrajinac je ostavio veliki trag u istoriji evropskog fudbala, posebno italijanskog, gde je u dresu Milana izrastao u pravu ‘zver’ za golove. Ko je rastao uz njegove čarolije, zna o čemu se radi. A evo i još jednog podsećanja.

VREMEPLOV: Utakmica za sva vremena, strelci su bili Ševčenko, Veron, Simeone, Salas, Mihajlović (VIDEO)

U utakmici protiv Juventusa 19. decembra 2001. godine popularni ‘Ševa’ je na milanskom San Siru izveo nešto što se i danas prepričava u ‘gradu mode’.

Prijem lopte na grudi, beg Edgaru Davidsu na sredini, dribling ispred Đanluke Zambrote, a onda fintom tela na podu se našao i Đanluka Pesoto, tada jedan od najboljih defanzivaca u Italiji.

VREMEPLOV: Asistencija koju je slavni Maradona proglasio najboljom ikada! (VIDEO)

Tu nije bio kraj, već je gotovo iz okreta, sa preko 20 metara, poslao lob udarac u suprotan ugao gola na kome je stajao veliki Đanluiđi Bufon. Svi su ostali zatečeni, pa i sam Điđi koji je bio apsolutno nemoćan da bilo šta uradi. Delirijum!

Zbog toga kažemo da je ovo ‘nemoguć’ gol Andreja Ševčenka, ali nas ovaj snimak podseća da je itekako stvaran.

(Izvor: youtube / MNarek91)

VREMEPLOV: Dan kada je fudbalski svet plakao u neverici (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter