0
Ostali sportovi

STRELJAŠTVO: Srbi solidni u Bundesligi

Objavljeno: 14.11.16 u 11:35

Troje srpskih strelaca takmičili su se minulog vikenda u nemačkoj Bundes ligi vazdušnim pištoljem. Na vatrenu liniju izašli su Zorana Arunović (Ludvigsburg), Duško Petrov (Vilmandingen) i Dimitrije Grgić (Valdkirh). Svi su članovi ekipa iz grupe Jug, u kojoj je, u mestu Krumenab, održano peto kolo.

Najbolji rezultat petog kola postigao je Dimitrije Grgić, koji je u duelu svog Valdkirha sa Etlingenom pogodio vrlo dobrih 386 krugova. Međutim isti rezultat ostvario je njegov direktan rival iz Etlingena, Islanđanin Asgeir Sigurgeirson. Odlučivalo je raspucavanje, u kome je Grgić pogodio devet krugova, a Islanđanin „desetku“ i doneo poen svojoj ekipi. Ipak, Valdkirh je u ukupnom rezultatu slavio sa 3:2 i zabeležio peti trijumf u ligi.

Vilmandingen za koji se takmiči Duško Petrov je sa 3:2 pobedio Dinamint Firt. Petrov je ostvario najbolji rezultat u meču, pogodio je 381 krugova. Rival mu je bila Klaudija Verdikio Krause, nemačka reprezetntativka i nekadašnja prvakinja Evrope, koja je „ubila“ 378 krugova.

Dimitrije Grgic (8)
FOTO: Streljački savez Srbije

Ludvigsburg Zorane Arunović je sa maksimalnih 5:0 pobedio ekipu Tumsenroj. I Arunovićeva je bila ubedljiva, rivalku Sonju Vajs pobedila sa 378:365.

Arunovićeva i Petrov su se prvi put takmičili ove sezone, Grgić je učestvovao u svih pet kola, sa vrlo dobrim prosekom od 385,4 kruga. Po tom kriterijumu je drugi na listi strelaca u grupi Jug. Prvo mesto drži još jedan srpski reprezentativac Damir Mikec, član Kalhajma. Mikec je ove sezone gađao u dva kola (trećem i četvrtom) sa odličnim prosekom -389,5 krugova (386 i 393).

Zorana Ludvigsburg

U meču Bundes lige, ekipa prijavljuje po pet članova, svaki od njih ima direktnog rivala u protivničkom timu. Puca se 40 metaka, a bolji iz pojedinačnog duela donosi poensvojoj ekipi.

Prvo mesto na tabeli Bundes lige grupe Jug sa maksimalnih 10 bodova drži Grgićev Valdkirh. Slede Minhen i Kalhajm sa po osam bodova. Ludvigsburg je sa peti sa šest, a Vilmandingen, koji je u petom kolu osvojio prva dva boda u sezoni, deveti u konkurenciji 12 ekipa. Četiri najbolje plasirana tima posle 11. kola idu na završni turnir.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter