0
Odbojka

FOTO: Youtube

KOSOVO U CEV: Grbić digao glas!

Objavljeno: 12.11.16 u 14:39

Na Kongresu Evropske odbojkaške federacije u Luksemburgu, Kosovo je primljeno u članstvo, a Vanja Grbić nije dopustio da prijem prođe bez izjašnjavanja Srbije.

Kosovski odbojkaški savez je prijemom u Svetsku odbojkašku federaciju (FIVB) stekao uslov da postane član i evropske (CEV), tako da nije bilo glasanja niti diskutovanja.

Ovog puta, Vanja Grbić, potpredsednik OSS i kandidat za predsednika je, za razliku od prijema u FIVB kada je Nenad Golijanin bio uzdržan, sad otvoreno rekao – Srbija je protiv:

– Predsedniče Boričiću, predsedniče Grasa, poštovani delegati, dame i gospodo,

u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i savetodavnom mišljenju Međnarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti, dužnost mi je da vas, u svojstvu predstavnika Odbojkaškog saveza Srbije, obavestim o stavu Vlade Republike Srbije koja se protivi priznavanju takozvane Republike Kosovo.

Saglasno tome, Odbojkaški savez Srbije je protiv prijema Odbojkaškog saveza takozvane Republike Kosova, kao punopravnog člana FIVB, istakao je Grbić.

Ipak, Kosovo je, uprkos jasnom stavu srpske delegacije, od danas 56. članica CEV.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter