1
The Best Of

VREMEPLOV: Dan kada je fudbalski svet plakao u neverici (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.16 u 00:15

U jutarnjim časovima tog 10. novembra 2009, niko nije ni slutio da će fudbalski svet pogoditi jedna od najvećih tragedija u 21. veku.

Niko sem jednog golmana…

Tri godine ranije, mala devojčica po imenu Lara, rođena sa srčanom manom, izgubila je bitku za život. Njen otac, legendarni golman Nemačke i Hanovera, Robert Enke, tada je brojao treću godinu borbe sa depresijom.

Tog jutra, Enke je ustao iz kreveta, pozdravio se sa ženom Terezom, poljubio desetomesečnu kćerkicu Lejlu u čelo i rekao da ide na trening.

Trening kog nije bilo…

(Youtube/Patil Bhai)

Enke je dan proveo vozeći se kolima po Hamburgu. Kada je naišao na prugu, zaustavio je automobil i izašao iz njega. Začuo je voz u daljini, stao na prugu i sačekao neizbežno…

Golman koji je za Hamburg odigrao preko 160 mečeva, a branio tokom karijere i za Barselonu, Benfiku, te za reprezentaciju Nemačke, odlučio je da na poprilično brutalan način okonča svoju životnu priču.

Mnoge je zanimalo – zašto? Šta je uspešnog, mladog čoveka nateralo da se odluči na takav korak? Tokom vremena, isplivavale su informacije koje su svedočile o veoma teškom životnom putu ovog fenomenalnog golmana. 

(Youtube/הערוץ של 10102GASAN)

 

Rođen je u Jeni (tadašnja Istočna Nemačka) 1977. godine, a karijeru je započeo u ekipi Karl Cajsa, i sve je išlo dobro do 2003. godine, kad Enke počinje da se bori sa depresijom. Stanje njegove kćerkice je mnogo doprinelo lošem razvoju njegove bolesti, dok je njegova smrt bila udarac od kog se veoma teško oporavio.

(Youtube/JDelis007)

A onda je u maju 2009. godine u njegov život ušla mala Lejla. I sve slutilo na konačni oporavak ovog sjajnog fudbalera i velikog borca za prava životinja, dok nije dobio informaciju da postoji mogućnost da mu Lejla bude oduzeta.

Gubitak Lare je uspeo da preboli. Potencijalni gubitak Lejle je za Enkea bio previše…

Stao je pred voz i prepustio se sudbini, svestan da, za razliku od mnogih tokom svoje karijere, ovaj, najbolniji udarac, neće moći da zaustavi.

(Youtube/usaintbolt958’s channel)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter