0
Ostali sportovi

DEJAN SAVIĆ: Zlato se ne osvaja večno!

Objavljeno: 10.11.16 u 21:21

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije,Dejan Savić, izjavio je za  Novosti da je zbog budućnosti vaterpolo reprezentacije najbolje da „padnemo“ na zemlju i da je zlato na OI u Riju lepa, zlatna prošlost.

Savić je podsetio da su i porazi sastavni deo sistema rezultata i da ne treba očekivati da reprezentacija osvaja samo zlata.

„Delfine“ očekuje sledeće godine odbrana zlata u Svetskoj ligi i na SP u Budimpešti i Savić je dodao da je smena generacija neizbežna.

– Svetska liga je priprema za SP u Budimpešti. Nemamo imperativ, niti tražimo alibi. Realno, moramo biti spremni na pad koji neće biti lak, ali je sastavni deo priprema, deo sistema za krajni cilj.

Reprezentacija se okuplja u ponedeljak i već dan kasnije startuje u Svetskoj ligi utakmicom protiv Rumunije u Kragujevcu. Međutim selektor smatra da je ta utakmica samo uvertira i prva stepenica ka OI u Tokiju 2020. godine.

Savić je istakao i lošu situaciju u vaterpolo klubovima i smatra da je ciklus počeo na pogrešan način.

– Već smo izgubili četiri sponzora, i sa podatkom da nemamo pravu podršku i tretman u javnosti mogu da zaključim da smo olimpijski prvaci na vetrometini. Tražim razumevanje i pravo na nadu da će sutra biti bolje.

Pripremio: Dragomir Spasojević

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter