0
The Best Of

VREMEPLOV: Najveća bruka Junajteda u istoriji, ali se ‘Teatar snova’ divio golu Pitera Šmajhela (VIDEO)

Objavljeno: 09.11.16 u 23:45

Verovali ili ne, gol za kakav-takav spas Mančester junajteda postigao je legendarni danski čuvar mreže, Piter Šmajhel.

Taj 26. septembar 1995. godine navijači ‘crvenih đavola’, pogotovo oni stariji, pamtiće utakmicu  između svog Mančester junajteda i malenog ruskog kluba iz Volgograda, Rotora.

Razlog? Ima ih dva. Prvi je jedna od najvećih sramota kluba koji je predvodio Ser Aleks Ferguson i eliminacija iz Kupa UEFA. Posle 0:0 u Rusiji, ekipa u kojoj su igrali Dejvid Bekam, Rajan Gigs, Pol Skols i mnoge druge legende ‘đavola’, na svom Old trafordu očekivali su razmontiravanje tima iz Volgograda. Ali avaj…

VREMEPLOV: Svi pamte remek-delo Ronaldinja protiv Čelsija, a Kežman je to prvi uradio (VIDEO)

Ferguson, kao i svi na stadionu u Mančesteru, bio je šokiran kada su Rusi u 18. minutu poveli preko Nidergausa. Samo osam minuta kasnije, novi hladan tuš – 0:2 posle snažnog šuta Veretenikova sa 20-ak metara. Šmajhel je već u 26. minutu drugi put vadio loptu iz mreže.

Na odgovor Engleza čekalo se sve do sredine drugog poluvremena kada je Pol Skols smanjio na 1:2. Inače, riđokosi vezista je na ovom meču ušao sa klupe, što dovoljno govori o tome koliko je Ferguson potcenio ruski tim.

VREMEPLOV: Prvi golman u istoriji Premijer lige koji je postigao gol! (VIDEO)

Vreme je prolazilo i nade domaćih navijača da mogu do dva gola i preokreta su gotovo nestale. A onda je jedan momenat podigao sve na noge, bez obzira što Junajtedu nije doneo prolaz. Bio je to drugi razlog zbog kog će se ovaj meč još dugo pamtiti.

Igrao se 89. minut kada je golman Piter Šmajhel dobio ‘mig’ da ode u kazneni prostor Rotora i pokuša da ugrozi gostujuću mrežu. Gostujući defanzivci su, kao i tokom čitavog meča, potpuno markirali sve igrače Mančestera, osim novog člana napadačke linije, čuvara mreže Pitera Šmajhela.

(Izvor: youtube / h tr)

Danac je skočio i postigao gol za 2:2, ušavši još jednom u istoriju kao strelac sa rukavicama.

Mančesteru to nije donelo previše, s obzirom da je Rotor prošao u naredno kolo, iako je već tamo doživeo debakl od francuskog Bordoa.

(Izvor: youtube / sp1873)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter