0
The Best Of

FOTO: RSB

VREMEPLOV: Vezista Zvezde čije su se levice svi protivnici plašili, a njegovi golovi su bili remek dela (VIDEO)

Objavljeno: 08.11.16 u 00:02

Reč je o fudbaleru Crvene zvezde koji je obeležio sredinu 80-ih godina svojim golovima, ali i asistencijama.

Danas dan se na našem najvećem stadionu može čuti ‘Eh, da nam je tu jedan Mitar Mrkela‘. Vezista čije su se desne noge plašili svi rivali, a leve i sam on. ‘Bombarder’, moderni vezista sa dinamitom u nogama. U Crvenu zvezdu je došao 1983. godine iz OFK Beograda i vrlo brzo postao jedna od ikona našeg najtrofejnijeg kluba.

Za sedam godina u dresu Crvene zvezde odigrao je 154 utakmice i postigao je 30 golova. Ne zna se koji je od kog bio lepši. Marakanu je napustio 1990. godine kada je prešao u holandski Tvente. Nažalost, nije bio deo generacije fudbalera Crvene zvezde koja je osvojila Kup Evropskih šampiona.

VREMEPLOV: Dan kada je “večiti” derbi Srbiju zavio u crno (VIDEO)

Po završetku igračke karijere ostao je u fudbalu. Radio je kao funkcioner u FS Beograda, OFK Beogradu i Zvezdi. Bio je oženjen jednom od najlepših jugoslovenskih glumica Lidijom Vukićević sa kojom ima dva sina Andreja i Davida. Andrej je takođe profesionalni fudbaler i igra za Spartak iz Subotice.

Uživajte u prelepim golovima Dimitrija Mitra Mrkele:

(Izvor: YouTube/Football History)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter