0
Američki fudbal

NFL: Može li iko da zaustavi Atlantu? (VIDEO)

Objavljeno: 04.11.16 u 10:43

Susret između Atlante i Tampa Beja pokazao je da su Falkonsi u ovom trenutku verovatno najveći kandidat za plasman u Superbol, bar kad je NFC konferencija u pitanju, nakon što su slavili 43:28.

Napad Atlante predvođen Metom Rajanom deluje nezaustavljivo! Treći put u sezoni su prebacili 40 poena, i pokazali su da su u ovom momentu bez premca u ligi, kad je lopta u njihovom posedu.

Uostalom, dovoljno je pogledati statistiku – 31 prvi daun, ukupno 461 pređen jard na utakmici, 43  poena… Met Rajan je bacio loptu za 344 jarde i četiri tačdauna, od čega je Hulio Džons uhvatio 111 jardi, a Sanu 74.

Praktično od samog početka meča moglo se naslutiti da će biti dosta poena. Prva je povela ekipa Tampe, i to preko Majka Evansa, ali je već u sledećem napadu Atlanta izjednačila preko Rajana i Toilola, da bi prednost Falkonsima doneo Brajant fild golom – 10:7.

U drugoj četvrtini, Brajant prvi postiže fild gol za 13:7, ali Tampa Bej uspeva da preokrene ponovo preko Vinstona i pasa za Evansa, a potom i dobrog šuta rukija Aguaja za dodatni poen nakon tačdauna.

A onda su se Falkonsi razgoropadili…Četiri vezana tačdauna (Gabriel, Dimarko, Džons, Huper), i 9:56 pre kraja rezultat je glasio 40:14. Do kraja, Falkonsi su postigli još jedan fild gol, dok je Tampa, za koju je na mestu kvoterbeka susret završio Majk Glenon, uspela da stigne do dva tačdauna, ali prekasno – bilo je dovoljno tek da se rezultat smanji na pristojnih 43:28.

Pobedom nad divizijskim rivalima, Falkonsi su došli do skora 5-3, čime su praktično napravili jedan od najbitnijih koraka ka plasmanu u plej of. Tampa je druga u diviziji sa skorom 3-4.

(Youtube/NFL)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter