0
Ostali sportovi

KANAĐANI CEO PLEN NOSE KUĆI: Toronto u uzbudljivom meču bolji od Bafala (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.11.16 u 16:51

Rano jutros po srednjoevropskom vremenu u „Ki Bank Centru“ u Bafalu odigran je duel između veoma mladih ekipa u okviru „Antlantik“ divizije istočne konferencije najbolje hokejaške lige na svetu, NHL-a.

Toronto Mejpl Lifsi pobedili su u gostima ekipu Bafalo Sejbersa rezultatom 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) i tako produžili svoj niz pobeda. Ovaj duel možemo nazvati komšijskim iako su franšize iz različitih zemalja jer Bafalo i Toronto deli nešto manje od dva sata vožnje kolima. Proteklih sezona ove dve ekipe nemaju dobre rezultate što je za sobom povuklo mogućnost visokih pikova na draftovima.

U ranoj fazi prvog perioda gosti su postigli pogodak. Mičel Marner je dodao pak Tejleru Bozaku i onda sjajnom kretnjom došao do leve stative protivničkog gola gde ga je video upravo Bozak koji mu je asistirao za 1:0. Pred kraj ovog perioda Bafalo je mogao da poravna rezultat, ali je Frederik Andersen na volšeban način odbranio šut Letonca Zemgusa Girgensonsa.

Opet u ranoj fazi sada već druge trećine Mejpl Lifsi su poveli opet pogotkom Marnera, ovoga puta posle uklizavanja iz drugog plana, krucijalnu grešku napravio je nonšalantni Markus Folinjo. Nedugo zatim Sejbersi su smanjili rezultatski deficit golom upravo Folinja, koji se iskupio za prethodni kiks, posle asistencija Johana Larsona i Sema Rajnharta. I u ovoj trećini sjajni golman Andersen još jednom je u stilu fudbalskih golmana, paradom spasao mrežu posle udarca Folinja.

U poslednjoj deonici ništa se značajno nije promenilo, tj. golmani su bili odlični u svom poslu, tako da je Toronto ostvario svoju drugu pobedu zaredom, dok je Bafalu ovo prvi poraz posle tri uzastopne pobede.

Andersenu je ovo druga pratija sa 40 i više odbrana, danas je imao 43, a pre dva dana je za tri više što je dovoljno da utiša kritičare koji su osporavali njegov kvalitet posle slabog starta sezone. Kad smo već kod statistike, Sejbersi su sa statističkog gledišta bili superiorniji po svim parametrima u odnosu na goste, ali u hokeju, kao i u ostalim ekipnim sportovima, bitno je šta stoji na semaforu posle isteka vremena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bafalo će za dva dana tačno u ponoć gostovati u glavnom gradu Kanade, Otavi, dok će Toronto u isto vreme dočekati još jednu kanadsku ekipu, Vankuver.

NHL: ‘Pingvini’ uspešniji u hokejaškom obračunu ‘ptica’ (FOTO) (VIDEO)

U ostalim mečevima nije bilo velikih iznenađenja. Najzanimljivije je bilo u Medison Skver Gardenu gde je Edmonton čak tri puta vodio, ali domaći Rendžersi su se tri puta vraćali da bi na kraju postigli dva gola viška i slavili sa 5:3.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Bafalo Sejbers – Toronto Mejpl Lifs 1:2
Njujork Ajlanders – Filadelfija Flajers 2:3 (posle penala)
Njujork Rendžers – Edmonton Oliers 5:3
Vašington Kepitals – Vininpeg Džets 4:3 (posle produžetka)
Florida Panters – Nju Džerzi Devils 4:3 (posle produžetka)
Otava Senators – Vankuver Kanuks 1:0
Tampa Bej Lajgting – Boston Bruins 3:4 (posle penala)
Čikago Blekhoks – Kolorado Avalanč (4:0)
Dalas Stars – Sent Luis Bluz 6:2
Arizona Kojots – Nešvil Predators 3:2 (posle penala)
Los Anđeles Kings – Pitsburg Pingvins 3:2 (posle produžetka)
San Hoze Šarks – Kalgari Flejms 2:3[/stextbox]

Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter