0
Američki fudbal

VREMEPLOV: Prodor koji će ostati zabeležen kao jedan od najboljih u istoriji sporta (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.16 u 00:20

Pozicija raning beka u američkom fudbalu je jedna od najnezahvalnijih. Igrači konstantno trpe velike batine,  povrede su veoma česte, ali je zato dovoljan jedan pravi potez da od igrača stvori legendu.

Maršon Linč je u ligu ušao 2007, kada ga je kao 12. pika na draftu izabrala ekipa Bafalo Bilsa. Solidne partije u ovom timu dale su naznaku da je u pitanju dobar igrač, ali je tek nakon prelaska u Sijetl 2010. godine postao ono što su mnogi od njega priželjkivali.

A to su na svojoj koži najbolje osetili igrači tadašnjeg aktuelnog šampiona, Nju Orleans Sejntsi.

Datum je bio 8. januar 2011, prva utakmica plej ofa, tačnije takozvani „vajld kard“ meč. Sijetl je imao prednost 34:30 3:38 pre kraja. Nju Orleansu je bila potrebna dobra odbrana, kako bi imali bar još jednu priliku da se domognu preokreta. 

U toj nameri su dobro i krenuli, pošto je napad koji je u to vreme predvodio Met Haselbek propustio prvu priliku za prvi daun, na 33 jarde od svoje endzone. A onda je loptu Haselbek dao Linču, i usledio je prodor nakon kog je rođena „Zver“:

(Youtube/DaDailyBread)

Sijetl je u narednom meču poražen od Čikaga u polufinalu konferencije, ali su Sihoksi pokazali da će biti sila u ligi u narednim godinama, što su 2014. i dokazali. osvajanjem titule

A onda su na red došli i ostali… Pogledajte poteze koji su obeležili karijeru ovog nestvarnog momka:

(Youtube/Sports Reel)

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter