0
Intervju

FOTO: Željko Čačija

KONOVALOV ZA HOTSPORT: Još nisam svestan svog uspeha, želeo bih da nastupim na OI (VIDEO, FOTO)

Objavljeno: 02.11.16 u 19:03

Aleksandar Konovalov je na nedavno završenom šampionatu Evrope u WAKO kik boks organizaciji postao šampion u K1 disciplini. O svom dosadašnjem, ali i budućem radu govorio je za naš portal.

Momak koji ima samo 22 godine, ima sve četiri velike titule. Šampion je sveta i Evrope i u profi i u amaterskoj konkurenciji. Potiče iz bokserske familije. Otac Dejan je bio bokser, pa trener kik boksa u Palminim Tigorvima, stric Dragan Kena Konovalov vicešampion Evrope i osvajač zlatne medalje na Svetskom kupu.

Kako izgleda kad čovek osvoji sve što može da se osvoji?

– Još nisam svestan svojih uspeha, nadam se da je ovo tek početak i da ću svojim radom doći do najveće organizacije Glori.

ATOMSKI MRAV U AKCIJI: Brutalan nokaut Aleksandra Konovalova (VIDEO)

Mnogi tvrde da kik boks u okviru WAKo federacije nije „onaj pravi“ i da je tu lako biti šampion. Šta ti kažeš na to?

– To pričaju oni koji su izgubili odmah u prvom kolu u WAKO federaciji. Svi znamo koliko je tesko skinuti kilažu i održavati je nedelju dana koliko i traje prvenstvo. WAKO je jedina federacija koja se plasirala na IWGA The World Games. Između ostalog, zašto ti koji tvrde da je lako postati šampion, nisu i sami među šampionima?

Ti si izašao i izvan WAKO i osvojio pojas u ACB organizaciji, jednoj od jačih u svetu. Da li te zovu opet tamo?

– S obzirom na to da sam na tom turniru pobedio njihove favorite, čisto sumnjam da će me ponovo zvati, ali rado bih prihvatio poziv. Tražili su mi da radim u kategoriji nižoj od moje prirodne, pa sam to odbio.

(Izvor:youtube/TheMaless)  Kakvi su planovi za budućnost, da li te traže neke druge organizacije?

- Početkom sledeće godine očekuje me borba za titulu Pro prvaka sveta u WAKO federaciji do 62.2 kg, gde već držim titulu u 64.5 kg. Posle toga idem na IWGA The World Games, koje se održavaju u Poljskoj. Biće sigurno još nekih ponuda.

KOMPLETIRAO TITULE: Aleksandar Konovalov šampion Evrope! (FOTO)

U boksu ima raznih mešetara, menadžera, posrednika, kako je to u kik boksu, ko tebi zakazuje mečeve?

– Meni mečeve organizuju K.B.K „Palmini Tigrovi“ i Kik boks savez Srbije.

(Izvor:youtube/TheMalles)

Da li si razmišljao da se oprobaš u još nekom sportu?

– U kik boksu sam se oprobao u svim disciplinama. Otac i stric su mi bili bokseri, zbog toga imam veliku želju da se i u boksu oprobam. Voleo bih da nastupim na Olimpijskim igrama, to je san svakog borca, a kik boksa, nažalost, nije Olimpijski sport.

Ti si sada kompletirao sve velike titule i u amaterskom i profi kik boksu. Ali, ovu poslednju titulu si osvojio u disciplini K1, do sada si radio low kick. Šta ti više odgovara?

– Nema razlike, isto mi je.

Pokojni otac ti je bio bokser, stric veliki šampion u boksu, ali ti si ih sve prevazišao. Kakav je to osećaj da si već tako mlad postigao gotovo sve u svom sportu?

– Od malena sam poceo da treniram sa svojim ocem, njegova zelja je bila da ostavarim najvece uspehe u ovom sportu sto mi daje jos vecu snagu i motivaciju da uspem. Takođe, imam podršku svog strica sa kojim i dan danas treniram.

FOTO: Željko Čačija
FOTO: Željko Čačija

Pre neki dan je naš najuspešniji kik bokser svih vremena Nenad Pagonis rekao da u tebi vidi pravog naslednika i čoveka koji će ga možda i nadmašiti…

– Velika mi je čast da šampion kao što je Nenad Pagonis u meni video svog naslednika. On je esetostruki šampion sveta, a ja se nadam da ću i ja maakr toliko puta biti na tronu. On je sjajan čovek i borac, pravi uzor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter