0
Ostali sportovi

FOTO: Facebook/Slobodan Mijailovic

LOŠE PODNOSI PORAZ: Srbin ga pobedio, a on se poneo prostački i divljački (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.16 u 18:42

Jedno od osnovnih načela bilo kog sporta je poštovanje protivnika i sudija. Ne moramo da se slažemo s njima, ali moramo da se ponašamo shodno pravilima.

I ne samo to, to je i etički, jer možete izubiti ili pobediti, ali nikada ne bi trebalo da ne poštujete protivnika. Čest je slučaj da sportisti u žaru borbe „izgube glavu“, ali tu na scenu stupaju treneri, koji moraju da ih osveste i vrate u normalu, naročito u borilačkim sportovima.

Na meču polufinala u kategoriji do 67 kilograma po K1 pravilima Slobodan Mijajlović se borio sa Turčinom Ejmurom Burakom.

ATOMSKI MRAV U AKCIJI: Brutalan nokaut Aleksandra Konovalova (VIDEO)

Burak je pred kraj meča bio vidno nezadovoljan suđenjem i onim što se pre toga događalo u ringu, surovo je i bez kontrole nasrtao na našeg borca, jer je bio svestan da će izgubiti meč. Sudija je morao u jednom momentu da ga fizički obuzdava, a kada se sve završilo besno je pobacao opremu i svađao se sa bodovnim sudijama. Besneo je po ringu, a onda ga i napustio ni ne sačekavši odluku sudija.

Krajnje nesportski i bahato, ali to je i na njegovim trenerima da ga nauče pravilima ponašanja u ringu. 

Slobodan Mijailović je u finalu i sutra će se boriti za zlato.

(Izvor:youtube/Željko Čačija)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter