0
Ostali sportovi

SRBIJA IMA SUPERHEROJA: Kragujevčanin oborio Ginisov rekord i napravio podvig o kojem svi pričaju!

Objavljeno: 27.10.16 u 15:02

Ogromno je priznanje biti vlasnik Ginisovog rekorda. Ako pritom dolazite iz jedne relativno male zemlje poput Srbije, vaš uspeh još više dobija na značaju. Ako je vaš podvig još bio i humanitarskog karaktera, pa vi ste onda – superheroj!

Da, Srbija ima superheroja!

Kragujevački maratonac Goran Nikolić napravio je izvanredan uspeh, pošto je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao jedini čovek na svetu koji je istrčao 55 maratona u isto toliko dana.

Nikolićeva misija je počela još 3. septembra ove godine. Trčao je 55 dana uzastopno kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, a svoju poslednju misiju uspešno je okončao danas, u Budvi.

Nikolić, koji vidi samo 5% na jednom oku, ne samo da je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, nego je i sav prihod od donacija usmerio Regionalnom centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“. To znači da njegov podvig ima i humanitarni karakter.

MAJSTORIJA: Mitrović u stilu Piksija promešao odbranu Prestona (VIDEO)

Mi nismo iznenađeni. Oni koji su upoznati sa likom i delom Gorana Nikolića znaju i to da je dobitnik brojnih priznanja za sportska postignuća i doprinos afirmaciji paraolimpijskog sporta u Srbiji.

Bravo Gorane! Srbija je ponosna na tebe!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter