1
The Best Of

fudbal, prva liga, sezona 2005/2005 CRVENA ZVEZDA-PARTIZAN NIKOLA ZIGIC & ZORAN BATA MIRKOVIC BGD, 10.15.2005. FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

VREMEPLOV: Mirković je u stilu Štefaneka zaustavio Žigića, sadašnji selektor je izgoreo zbog odluke sudija (VIDEO)

Objavljeno: 18.10.16 u 23:59

Jedan od prethodnih vremeplova posvetili smo golu Marka Pantelića koji je izazvao različite reakcije kod Grobara i Delija, a sada ćemo vas podsetiti na detalj kada je sudija Dragomir Tanović razbesneo navijače Crvene zvezde.

Reč je o 122. večitom derbiju odigranom aprila 2004. godine. Stadion u Humskoj bio je krcat, igla nije imala gde da padne, koreografija sa obe strane, očekivao se vatromet na terenu. On je nažalost izostao, jer je meč završen rezultatom 0:0. Ipak, o ovom derbiju se pričalo mesecima kasnije.

Nezadovoljni suđenjem Dragomira Tanovića bili su u taboru Crvene zvezde. Naime, u jednom od duela defanzivac Partizana Zoran Bata Mirković rvačkim zahvatom je zaustavio Nikolu Žigića na ivici šesnaesterca, Tanović je dosudio faul, ali bivšem reprezentativcu Jugoslavije nije pokazao crveni karton, iako je bio poslednji igrač odbrane. U taboru Crvene zvezde su bili besni o čemu svedoče reči tadašnjeg trenera crveno-belih, a danas selektora Srbije Slavoljuba Muslina.

VREMEPLOV: Gol Marka Pantelića u derbiju o kome se još polemiše da li je bio regularan i postignut na sportski način (VIDEO)

– I sudije mogu da pogreše, da sviraju ofsajd, da ne vide kada lopta pređe gol-crtu… Ali, ne mogu da shvatim zašto Mirković kao poslednji odbrambeni igrač koji je nepropisno startovao na Žigića, nije dobio crveni karton, već samo žuti… E, to je već bila materijalna povreda pravila, jer sudija nije isključio igrača – rekao je Muslin.

(Izvor: YouTube/DelijeTube)

Dugo posle ovog meča vođena je polemika o ovom startu Zorana Bate Mirkovića, nas zanima vaše mišljenje…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter