0
Ostali sportovi

BADMINTON: Viktor Petrović balkanski vicešampion!

Objavljeno: 17.10.16 u 11:00

Srbija je na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina koje je od 14. do 16. oktobra održano u Bugarskoj, osvojila srebro i tri bronze.

Viktor Petrović, mlađi brat seniorskih reprezentativaca Srbije Borka i Dragoslava, osvojio je vicešampionsku titulu u singlu na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina koje je od 14. do 16. oktobra 2016. održano u Haskovu i Parvomaju (Bugarska). Naš reprezentativac je u okršaju za zlato poražen posle velike i neizvesne borbe u dva seta, koja su igrana na razliku, od prvog nosioca, Turčina Furkana Saraka (2:0).

Na putu ka finalu Petrović je bio bolji od Rumuna Moise Kristijana (2:0) u osmini finala, Bugarina Staminira Terzijeva u četvrtfinalu (2:1), te Turčina Miraka Kantara (2:0) u polufinalu. U istoj konkurenciji Aleksandru Jovičiću pripala je bronza pošto je, nakon pobeda nad Turčinom Mustafom Barugom (2:0) i Grkom Teodorosom Papadopulosom (2:0), izgubio u polufinalu od takmičara Turske Saraka (2:0).

U pojedinačnim konkurencijama u Bugarskoj osvojena je i brozna u muškom dubl u režiji Jovičića i Petrovića, koji su u sjajnom polufinalu poraženi od turske kombinacije Burak Alkaja, Furkan Sarak (2:1), potonjih osvajača zlatnog odličja.

Od ostalih srpskih reprezentativaca najbliža medalji u pojedinačnim konkurencijama bila je Nina Bogdanović koja je stala na korak od postolja u singlu izgubivši u četvrtfinalu od Turkinje Zejnep Devrilmez. U istoj konkurenciji Sanja Perić je poražena osmini finala, dok je Anđela Vitman izgubila na startu takmičenja, a istu sudbinu doživeli su Igor Jovanović u muškom singlu, Perićeva i Vitmanova u ženskom dublu, te Jovanović i Boganovićeva u mešovitom dublu.

unnamed

Takmičenju u pojedinačnim konkurencijama u Parvomaju prethodila je borba za medalje u ekipnim konkurencijama. Naša reprezentacija, koja je nastupila u sastavu Aleksandar Jovičić, Viktor Petrović, Igor Jovanović, Sanja Perić, Nina Bogdanović i Anđela Vitman, osvojila je bronzano odličje. Sa pobedom na Bugarskom B (5:0) i porazom od potenjeg osvajača zlata Turske (5:0) Srbija se plasirala u polufinale. Posle mnogo preokreta i velike borbe naš tim je u okršaju za finale poražen od Bugarske (3:2) pa je tako morao da se zadovolji bronzanim odličjem.

– Svi naši igrači su pokazali maksimalno zalaganje i dostojno reprezentovali našu zemlju na tradicionalno veoma jakom Balkanskom šampionatu. U ekipnom delu takmičenja malo je nedostajalo da se plasiramo u finale, ali su domaćini za nijansu bili bolji u mixu što je i odlučio pobednika. U individualnoj konkurenciji je bilo mnogo uzbudljivih mečeva u kojima su naši igrači prikazali odličnu igru i došli do tri medalje.

U muškom dublu Aleksandar Jovičić i Viktor Petrović su, u veoma neizvesnom polufinalnom meču, u tri seta i mnogo preokreta, poklekli i izgubili od turskog dubla. U singlu su medalje mogle biti i sjajnije, ali Jovičiću je nedostajalo snage u polufinalnom meču protiv izuzetno borbenog Turčina, protiv kojeg je i Petrović u finalnom meču, i pored izuzetne igre, poražen, pre svega zbog velike treme. Naime, imao je set lopte i u prvom i u drugom setu, ali su oba perioda igre pripala rivalu.

Uprkos tome naši reprezentativci su pokazali da ne zaostaju za najboljim igračima na Balkanu. I ostali naši igrači Sanja Perić, Anđela Vitman, Nina Bogdanović i Igor Jovanović odigrali su veoma dobro i pokazali da se od njih u budućnosti mogu očekivati odlični rezultati – kazao je trener Dragan Antić.

unnamed 1

Inače, prvi put u istoriji Balkanijada se odigrala u dva različita grada Prvomaju i Haskovu, zbog nedostatka većeg broja terena u Prvomaju gde su se samo igrali mečevi za medalje.

– Bugari su se pokazali kao veoma dobri domaćini i veoma toplo nas primili, pre svega u Prvomaju, gde je gradonačelnik tog gradića organizovao svečane večere za sve učesnike uz muziku i lepu zabavu u kojoj su svi uživali – istakao je Antić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter