1
Ostali sportovi

NHL: ‘Pingvini’ uspešniji u hokejaškom obračunu ‘ptica’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 16.10.16 u 14:17

Trenutni vlasnik „Stenli kap“ trofeja, ekipa Pitsburg Pingvinsa, u izuzetno kvalitetnoj utakmici pobedila je u „PPG Pejnts Areni“ Anahajm Dakse sa 3:2 (1:1, 2:1, 0:0). Pritom za Pitsburg nije igrao oslonac ove ekipe, a i kanadske reprezentacije, kapiten Sidni Krozbi, zbog potresa mozga.

Utakmici je prethodila svečana ceremonija kojom je franšiza iz Pitsburga proslavila tačno pola veka od osnivanja. Publiku su pozdravile neke legende ovog kluba, a i čitavog NHL.

Kada su golmani odlično odradili svoj posao na utakmici sa postignutih pet pogodaka, onda možemo samo da zamislimo kakav se hokej igrao rano jutros, po srednjoevropskom vremenu.

U prvoj trećini igrači su nam priredili izuzetno lepršav hokej sa 37 kombinovanih udaraca u gol Mark-Andre Flurija, odnosno Džonatana Bernijea. Fluri i Bernije su dobro branili, ali su primili po jedan gol gde nikako nisu mogli bolje da reaguju. Ijan Kol je prvi postigao gol na ovom meču za „pingvine“ izuzetno preciznim udarcem sa plave linije, a asistencije su upisali Trevor Dejli, odnosno Jevgenij Malkin.

Tri minuta kasnije posle asistencija dvojice Rajana, Geclafa i Keslera, Kem Fauler je postigao izjednačujući pogodak za Anahajm. Golu je prethodila velika glupost strelca prvog gola, Kola, koji je isključen zbog namernog izbacivanja paka van terena što je ostavilo Pitsburg sa dva igrača manje. Pred kraj trećine Pingvinsi su imali inicijativu i igrača više ali su se Daksi uspešno odbranili pa se na pauzu otišlo rezultatom 1:1.

U drugom periodu viđeno je manje šuteva, ali više pogodaka. Posle gluposti strelca prvog gola za domaćine, Kola, pogrešio je i prvi strelac za goste, Fauler, koji je u tandemu sa svojim čuvarom mreže napravio ogromnu grešku posle koje je Konor Širi postigao gol.

Na sredini ovog dela utakmice Pingvinsi su pauerplej golom udvostručili prednost preko Fila Kesela, ali najveće zasluge pripadaju Patriku Hornkvistu koji je uspeo da osvoji loptu u napadačkoj trećini, te je prosledio za Kesela koji nije imao problema da matira Bernijea.

Posle nešto više od tri minuta Anahajm je smanjio prednost. Posle fejs-ofa u napadačkoj trećini Daksa, Geclaf je poslao pak ka sredini ledene ploče, a posle očajne reakcije beka „pingvina“, Krisa Letanga, Kori Peri je smanjio prednost – 3:2. Do kraja trećine rezultat je ostao nepromenjen.

Kako se polako spuštala zavesa na ovu izvanrednu hokejašku predstavu, tako je bilo sve manje i manje uzbuđenja. „Patke“ su pokušavale da dođu do izjednačenja, ali im ni veštački pauerplej minut pred kraj nije pomogao, tako da je rezultat ostao isti – 3:2.

Fluri je na kraju zabeležio 33 odbrane, dok je njegov kolega sa druge strane čak 42!

Trenutni šampioni upisali su drugu pobedu u isto toliko mečeva, dok je gostima ovo drugi poraz u, takođe, drugoj utakmici.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Anahajm će već u ponoć, po našem vremenu, gostovati u Bruklinu, Njujork Ajlandersima u okviru duela „Metropolitan“ divizije, dok će Pitsburg dočekati Kolorado za dva dana.

U ostalim mečevima nisu viđena ozbiljnija iznenađenja, a najzanimljivije je to da su od 13 mečeva domaćini slavili u 12, samo su Kolumbus Blu Džeketsi uspeli da izgube na domaćem ledu od San Hoze Šarksa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NHL, rezultati

Kolumbus Blu Džekets – San Hoze Šarks 2:3

Tampa Bej Lajgting – Nju Džerzi 3:2
Toronto Mejpl Lifs – Boston Bruins 4:1

Vašington Kapitals – Njujork Ajlanders 2:1

Florida Panters – Detroit Red Vings 4:1

Minesota Vajld – Vininpeg Džets 4:3

Otava Senators – Montreal Kanadiens 4:3 (posle penala)

Pitsburg Pingvins – Anahajm Daks 3:2

Sent Luis Bluz – Njujork Rendžers 3:2

Čikago Blekhouks – Nešvil Predators 5:3

Arizona Kojots – Nešvil Predators 4:3 (posle produžetka)

Kolorado Avalejč – Dalas Stars 6:5

Vankuver Kanuks – Kalgari Flejms 2:1 (posle penala)

[/stextbox]

Pripremio: Luka Totaj

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter