0
Ostali sportovi

BRAVO: Mikec novi evropski rekorder

Objavljeno: 15.10.16 u 16:30

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec novi je evropski rekorder finala u gadjanju vazdušnim pištoljem, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

Kako se navodi, Evropska streljačka konfederacija verifikovala je rezultate ostvarene u prvoj polovini oktobra. Kao novi evropski rekord finala priznat je rezultat 202,9 krugova koji je Mikec postigao osvajajući zlatnu medalju na završnom turniru Svetskog kupa u Bolonji.

Dosadašnji rekorder bio je Rus Sergej Červjakovski sa 202,3 kruga, sa Svetskog kupa u Fort Beningu 2014. godine.

– Obradovalo me je kad su me iz Evropske streljačke konfedereacije obavestili da je moj rezultat iz Bolonje upisan u listu rekorda. Kristalni globus u Bolonji, dopunjen kontinentalnim rekordom, razlozi su da budem vrlo zadovoljan završnicom teške medjunarodne sezone. U Bolonji sam imao mnogo motiva da dodjem do medalje, jer sam šesti put učestvovao na finalnom turniru Svetskog kupa, a do pre nedelju dana nisam uspeo da osvojim odličje – rekao je Mikec.

Osim Mikeca, još dvojica srpskih strelaca su aktuelni evropski rekorderi: Andrija Zlatić (malokalibarski pištolj, evropski rekord finala 196,7 sa Svetskog kupa u Minhenu 2013. godine) i Milutin Stefanović (vazdušna puška, evropski rekord finala 209,7 sa Svetskog kupa u Fort Beningu 2015. godine).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter