0
Vremeplov

VREMEPLOV: Horor na terenu i ‘nameštaljka’ nakon njega koja je ganula čitav svet (VIDEO)

Objavljeno: 06.10.16 u 00:15

U okviru engleskog Liga kupa, 28 avgusta 2007. godine na Siti parku, stadionu Notingem Foresta, sastale su se ekipe domaćeg Foresta i Lestera, i ovaj susret će ostati upamćen kao jedan od onih koje je obeležio retko zabeležen fer plej.

U ekipi Lestera igrao je Klajv Klark, univerzalni vezista koji je među „Lisice“ stigao dvanaest dana pre ovog susreta, i to na tromesečnu pozajmicu iz Sanderlenda.

Rezultat je bio 1:0 za ekipu Notingema, i ekipe su otišle na poluvreme. Tada je usledio horor. Klarku je u svlačionici pozlilo, a kako je tog istog dana Antonio Puerta, fudbaler Sevilje, umro nakon što je izgubio svest tokom meča sa Hetafeom, funckioneri ove dve ekipe na čelu sa trenerima Kolinom Kaldervudom (Notingem) i Martin Alen (Lester) odlučili su da meč prekinu.

– Neke stvari su važnije od fudbala, rekla su oba trenera nakon što je ustanovljeno da je Klark, koji je doživeo dva srčana zastoja u svlačionici, u stabilnom stanju.

Susret je ipak morao da bude odigran, pa je zakazan novi za 18. septembar. A on je počeo jednim potezom koji će ostati zabeležen kao sinonim za fer plej.

Naime, fudbaleri Lestera su se na samom početku meča sklonili i dopustili golmanu Foresta Polu Smitu da postigne gol!

(Youtube/leicsfan)

Navijači Foresta su aplaudirali, a ceo svet je ostao zapanjen potezom ekipe novog trenera, Gerija Medsona.

VREMEPLOV: Definicija fer pleja – Paolo Di Kanio! (VIDEO)

A da se fer plej itekako isplati verovatno najbolje pokazuje to da je na kraju, uprkos golu manjka od samog početka susreta, Lester bio taj koji je došao do trijumfa od 3:2.

Klark je tog dana zamalo izbegao tragediju, ali je bio pokretač nečega što onima koji dolaze može poslužiti kao primer kako bi fer plej trebalo da izgleda.

VREMEPLOV: Dan kad je cela fudbalska planeta plakala (VIDEO)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter