0
Ostali sportovi

FOTO: rss.org.rs

RUKOMETAŠICE LAKO PROTIV RUMUNIJE: Prvi gol primljen tek u 12. minutu

Objavljeno: 06.10.16 u 22:20

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas Rumuniju sa 23:19 (13:7) u prijateljskoj utakmici na turniru u holandskom Ajndhovenu.

Srpske rukometašice igrale su izuzetno dobro u odbrani, a Rumunke, bronzane s prethodnog Svetskog prvenstva, su prvi gol na utakmici postigle tek u 12. minutu iz kontre.

Srbija je nastavila s organizovanom igrom, a rumunski sastav je u tek u 18. minutu postigao gola iz pozicionog napada i tada smanjio na 7:2.

Izabranice selektorke Dragice Đurić su u 45. minutu vodile sa 22:11, što je bila najveća prednost Srbije. Rumunke su do kraja meča napravile seriju 8:1 i tako predupredile ubedljiv poraz na početku turnira.

– Prioritet nam je bila odbrana i taj deo posla smo odradili kako treba. Šteta je što rezultat na kraju nije bio ubedljiviji, jer smo vodili i 11 razlike. Nismo hteli da premorimo nosioce igre. Malo smo ih odmorili, uveli igračice koje nisu u prvom planu i razlika se istopila. Nadam se da smo sačuvali svežine da i u petak možemo da odigramo jednu utakmicu u jakom tempu – rekla je Đurićeva.

Srbija će se sutra u drugom kolu od 18.30 sastati s Holadnijom.

-Veoma ozbiljna reprezentacija. Moraćemo mnogo da trčimo, brza su i kvalitetna selekcija. Potrudićemo se kao i danas da odigramo dobru odbranu i da im se suprostavimo njihovim oružjem kontrom i polukontrom – zaključila je selektorka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter