1
Auto Moto

LUIS HAMILTON: Nema osvrtanja na ono što je bilo, pobeda u Japanu je cilj

Objavljeno: 05.10.16 u 21:12

Aktuelni svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da se neće više osvrtati na razočaranje u Maleziji i probleme sa motorom, koji su mu otežali borbu za titulu, pošto zaostaje 23 boda za klupskim kolegom Nikom Rozbergom.

– Naravno, prošlog vikenda doživeo sam ogromno razočaranje. Ne samo ja, već i ceo tim. Ali nema svrhe osvrtati se na te stvari. To je negativna energija. Sve što možemo da uradimo je da se okrenemo narednoj trci, da idemo korak po korak i obavimo posao najbolje što znamo. Znam da su i članovi tima razočarani i da će naporno raditi da sledećeg puta stvari budu kako treba – rekao je Hamilton, preneo je Skaj Sports.

Hamilton nije završio prošlu trku u Maleziji, pošto mu je u 41. krugu eksplodirao motor. On je pre toga na prvom mestu imao 20 sekundi prednosti. Britanac je posle trke bio ljut i tražio odgovore od Mercedesa.

Do kraja šampionata ostalo je pet trka, a Hamilton je rekao da pozitivan dočekuje predstojeću trku u Japanu, u nedelju.

– Bez obzira na sve pronaći ću snagu da se borim u preostalih pet trka. Ako uspem da ponovim sve što sam uradio u Maleziji i ako bolid izdrži, onda dobre stvari mogu da se dogode – naveo je trostruki svetski prvak.

Rozberg je trku završio na trećem mestu, iza vozača Red Bula Danijela Rikarda i Maksa Verstapena. Njega je na početku trke udario Sebastijan Fetel iz Ferarija, zbog čega je pao na 21. mesto, ali je uspeo da se popne na podijum.

– Prošla nedelja nije bila sjajna za nas, nažalost. Moja trka je bila gotova praktično i pre nego što je počela, a i bilo mi je žao Luisa pošto se i meni to u prošlosti dogodilo. Osećaš se loše kada ti bodovi tek tako budu oduzeti – rekao je on.

Rozberg se bori za prvu šampionsku titulu u karijeri.

– Rezultat iz Malezije ide u moju korist, što se tiče borbe za titulu. To je činjenica i ne mogu se pretvarati da je drugačije. Ali, tokom cele sezone nisam razmišljao o bodovima i neću sada početi. Ovde sam da pobedjujem, to je cilj u svakoj trci – naveo je Rozberg.

0
0

1 Komentara

  1. Sto je mnogo, mnogo je….cetiri puta motor ove sezone otkaUje a Rozbergu ni jednom, plus reakcije i boxa mi nisu iste kada se problem desi jednom i drugom….Mercedes i Rozberg ruku pod ruku..!..izgleda cu po prvi put u zivotu navijati za Ferarri ako se obistine glasine da ce Hamilton preci u tim iz Maranela !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter