0
Ostali sportovi

GOLF: Gudelj odličan prvog dana

Objavljeno: 22.09.16 u 13:30

Srpska golf reprezentacija zauzima 45. poziciju posle prvog dana takmičenja na 30. Svetskom šampionatu u Meksiku. Srpski tim u sastavu Branimir Gudelj, Mihailo Dimitrijević i Ranko Helc veoma dobro se snašao na terenu Iberostar Plaja Paraiso i na pravom je putu da ispuni cilj, a to je da ostvari bolji plasman od 54. pozicije, na kojoj su bili pre dve godine u Japanu.


Najbolji rezultat od srpskih igrača imao je Branimir Gudelj, koji je 18 rupa odigrao +1. Da na prvoj rupi nije ostvario dabl bogi, sigurno da bi i njegov lični, a i timski rezultat bili daleko bolji. Gudelj je imao pet birdija, četiri bogija i jedan dabl bogi. Mihailo Dimitrijević je imao +5 uz 4 bogija, 2 dabl bogija i 3 birdija sa impresivnim rezultatom na 15. rupi gde je bio precizan iz samo dva udarca. Ranko Helc je prvi dan završio sa +8.

Naš tim je trenutno po rangu 20. evropska reprezentacija i najbolji je od svih ekipa iz regije. Slovenija je 47, Hrvatska 57, Bugarska 64, a Grčka 65. Srbija će i drugu rundu igrati u flajtu sa Bermudom i Egiptom, ali sada na Majakoba El Kamaleon terenu, gde će početi od desete rupe.

Posle prvog dana takmičenja u vođstvu se nalazi reprezentacija Škotske sa -10, ispred Australije koja je imala udarac više. Pojedinačno, Škot Konor Sajm je ostvario najbolji rezultat od -6, sa sedam birdija i jednim bogijem. Njegov saigrač iz reprezentacije Grent Forest je imao -4, pa je ukupan rezultat dana Škotske od 134 udarca treća najbolja prva runda u istoriji Svetskih prvenstava. Posle prvog dana na trećoj poziciji je Španija sa -8, a četvrtu poziciju sa -6 dele Poljska, Irska i Tajland. Poljak Adrijen Meronk je poput vodećeg u pojedinačnom plasmanu Sajma imao -6. Branioci titule Amerikanci su na deobi sedme pozicije sa -5. 26 timova i 52 igrača su prvog dana „pobedili“ par terena, što je drugi najbolji rezultat u istoriji Svetskih šampionata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter