0
Ostali sportovi

SNUKER ŠAMPIONAT STARTOVAO IZNENAĐENJEM: ‘Večiti’ rivali skinuti sa trona

Objavljeno: 21.09.16 u 09:07

Nova sezona, šesta po redu, snuker prvenstva Srbije startovala je prethodnog vikenda prvim rangirnim turnirom (mastersom) u prostorijama “Snuker kluba Beograd“.

Popularnost ovog sporta rapidno raste ne samo kraj „malih ekrana“ već i na „zelenoj čoji“ u sve većem broju klubova u našoj zemlji. To je potvrđeno i rekordnim brojem takmičara, 37, među kojima su se našle i tri devojke i četiri juniora.

Tokom prethodnih godina, večiti rivali i dva najbolja igrača u Srbiji, Marko Stoilković i Saša Stojanović, odigrali su praktično sva finala i samo se jednom dogodilo da se neko treći umeša u borbu za titulu. Taj podvig je prošle sezone napravio Vladan Niškić koji je ovog septembarskog vikenda otišao i korak dalje osvojivši svoju prvu titulu na rangirnim turnirima. U uzbudljivom finalnom meču savladao je trostrukog uzastopnog šampiona Srbije, Marka Stoilkovića rezultatom 4:2.

Stoilković je poveo, ali je Niškić odgovorio sjajnom igrom i dobio tri naredne partije uz „krađu“ trećeg frejma (partije) što je u velikoj meri uticalo na razvoj situacije u nastavku okršaja. Marko je uspeo da smanji na 2:3 ali je Vladan dobio sledeći frejm i zaustavio eventualni preokret i dramatičnu završnicu. Finale je sudio Igor Mišković a najveći brejk(niz poena), 41, odigrao je Niškić dok je najveći brejk na turniru nanizao Stoilković, 81, u četvrtfinalu protiv Zorana Ćakića.

Screenshot_3

Zvanićno i dalje broj jedan na nacionalnoj rang listi, Saša Stojanović, poražen je u četvrtfinalu od Mladena Petkovića koji nije uspeo da nastavi seriju iznenađenja protiv Niškića u polufinalu. Još jedno prijatno iznenađenje je debitantski nastup Dejana Protića koga je tek u polufinalu zaustavio Stoilković.

Sezona 2016/17 sastoji se od osam rangirnih turnira plus završni masters a nastavlja se već 15,16 oktobra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter