0
Ostali sportovi

GOLF: Srbija u flajtu sa Bermudima i Egiptom

Objavljeno: 21.09.16 u 17:50

Sve je spremno za početak 30. Svetskog amaterskog golf šampionata u Meksiku. 71 reprezentacija boriće se za Ajzenhauerov trofej, a među njima je i srpski nacionalni tim u sastavu Branimir Gudelj, Mihailo Dimitrijević i Ranko Helc.

Srbija će biti u flajtu sa reprezentacijama Bermude i Egipta. Prvu rundu odigraće na terenu Iberostar Plaja Paraiso, gde će krenuti od prve rupe, dok će drugog dana sa istim timovima u flajtu igrati na Majakoba El Kamaleon terenu od desete rupe.

– U pitanju su veoma kvalitetni tereni, izuzetnog dizajna. Najbitnija stvar je konstantno ostajati na ferveju posle prvih udaraca, dok na grinovima ima prostora za sitne greške. Sve je ovo veliki izazov, koji ćemo, nadam se, lako rešiti. Jedva čekam da počnemo – rekao je Branimir Gudelj.

Naši igrači su zadovoljni kvalitetom terena i ističu da su spremni za izazove koji ih očekuju u Meksiku.

– Tereni su u odličnom stanju i dosta su zahtevni. Prvi nije previše širok, sa težim grinovima, dok drugi ima dužinu. Odigrali smo dve probne runde kako bi se navikli na konfiguraciju terena i brzinu grinova i sa zadovoljstvom očekujem početak turnira – istakao je Mihailo Dimitrijević.

Na redovnom sastanku Međunarodne golf federacije, na kome je učestvovala i predstavnica Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović, odlučeno je da se Svetsko prvenstvo 2020. godine održi u Hong Kongu. Inače, tradicionalni turnir delegata, koji prati sastanak odlično je završen po Srbiju, pošto je generalna sekretarka naše asocijacije zauzela treće mesto u konkurenciji dama.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter