0
Ostali sportovi

FOTO: realclear.com

PUTIN: Zdravi sportisti legalno uzimaju zabranjeno, a bolesnima se zbog sumnji brani učešće u Riju

Objavljeno: 17.09.16 u 11:35

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija ne odobrava hakovanje medicinskih podataka olimpijskih sportista, ali da ti podaci privlače pažnju javnosti.

– Ne podržavamo to što rade hakeri, ali ono što su uradili ne može da ne privuče pažnju na međunarodnom nivou – naveo je Putin u saopštenju.

Putin se oglasio nedugo posle izjave predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha da će tražiti pomoć od Rusije u sprečavanju hakera, za koje je Svetska antidoping agencija rekla da su povezani sa Rusijom.

Putin je naveo da su objavljeni dokumenti pokrenuli mnoga pitanja.

– Zdravi sportisti legalno uzimaju nedozvoljene supstance koje su zabranjene drugima, dok je ljudima koji pate od teških bolesti zabranjeno da učestvuju na Paraolimpijskim igrama na osnovu puke sumnje – rekao je Putin podsećajući na suspenziju ruskih sportista sa Paraolimpijskih igara u Riju.

Ruska hakerska grupa Fensi Bers objavila je danas podatke o 11 sportista koji su se takmičili na Olimpijskim igrama prošlog meseca. Oni su tako od početka nedelje objavili podatke od ukupno 40 sportista.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter