2
The Best Of

VREMEPLOV: Kaniđa je bio kao vetar, neuhvatljiv, sve dok ga Masing nije izuo iz kopački (VIDEO)

Objavljeno: 16.09.16 u 23:45

Vremeplov nas vraća u 1990. godinu i Svetsko prvenstvo u Italiji gde se dogodilo veliko iznenađenje na samom startu takmičenja.

Već na samom startu Mundijala na stadionu „San Siro“ koplja su ukrstile selekcije Argentine i Kameruna. Apsolutni favorit bili su „gaučosi“ predvođeni zvezdama poput Buručage, Balba, Kaniđe i najboljeg svih vremena Dijega Armanda Maradone. Sa druge strane Rožer Mila i nepoznanica iz Afrike. Šok je usledio u 67. minutu kada je Oman-Bijik doveo „lavove“ u vođstvo 1:0. Ipak, naša priča se bazira na 89. minutu i startu koji i danas dan pamti možda najbrži fudbaler sveta ikada Klaudio Kaniđa.

Argentinac se u želji da svom timu donese bar bod zaleteo ka golu Kameruna, nanizao je nekoliko igrača, sve dok nije došao do pretposlednje prepreke Bendžamina Masinga. Defanzivac „lavova“ je kontraverznog fudbalera bukvalno izuo iz patika i objasnio mu ko je gazda na terenu. Zaradio je crveni karton, što je bio drugi za Kamerunce, ali je sredstvo opravdalo cilj, Kamerun je osvojio dva boda na startu Mondijala u Italiji.

0
0

2 Komentara

  1. Nije baš lepo sećanje, start je bio ubilački i pravo je čudo da Kaniđa nije teže povređen. Crveni karton je apsolutno zaslužen. Na kraju Argentina je igrala finale i izgubila je od SR Nemačke sa 1:0

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter