0
The Best Of

VREMEPLOV: Ceo ‘Žerlan’ je zaplakao zbog katastrofalnog loma noge Henrika Larsona (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.16 u 00:01

Nit’ bezazlenije situacije, nit’ gore povrede. Povreda koja je već tada mogla da ugasi jednu od najvećih fudbalskih karijeri.

Kup UEFA. Stadion ‘Žerlan’, 22. oktobar 1999. godine. Olimpik iz Liona protiv Seltika. Publika na čuvenom stadionu bila je svedok jedne od najbizarnijih i najtežih povreda u istoriji fudbala. Karijera Henrika Larsona mogla je već tada tragično da se ugasi. Srećom, nije, ali…

Posle samo 12 minuta igre švedski napadač našao se u duelu sa defanzivcem francuskog tima Seržom Blankom. Obojica su već krenula da padaju na zemlju, kada je Blank tek malo zakačio Larsona po levoj nozi.

Taj mali kontakt bio je dovoljan da uz napor koji je noga trpela pri doskoku pukne na čak dva mesta i zgrozi čitav ‘Žerlan’.

Henrik Larson lom noge

Svi igrači na terenu uhvatili su se za glavu, a posebno teško bilo je Seržu Blanku. Verovali ili ne, igraču koji je kasnije u 63. minutu postigao jedini i pobednički gol za Lion. Kakve li ironije…

– Nesrećan slučaj. Postojao je vrlo mali kontakt između nas dvojice, ali ne toliki da bi prouzrokovao takvu povredu. Kada vidite onu sliku i povredu koja je nastala, slomi vam se srce! – rekao je neutešni Blank posle meča.

Njegov trener preneo je Blankovo osećanje nekoliko dana posle utakmice:

Serž je u velikom šoku. To se jasno moglo videti u njegovom radu na treningu tri dana posle nesrećnog događaja. Bilo mu je potrebno dosta vremena da pređe preko toga.

(Izvor: youtube / jamienolan93)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter