0
Ostali sportovi

BADMINTON: Milica Simić i Igor Bjelan balkanski vicešampioni (FOTO)

Objavljeno: 11.09.16 u 16:53

Srpski mešoviti dubl Igor Bjelan, Milica Simić postao je vicešampion Balkana.

U finalu Balkanskog prvenstva za seniore, koje je od 9. do 11. septembra 2016. održano u rumunskom Jašiju, naš par je s 2:0 izgubio od domaće kombinacije Danijel Kojokaru, Aleksandra Milon i tako stigao do srebrnog odličja u ovoj konkurenciji. Prethodno, Bjelan i Simićeva su u polufinalu s 2:1 u setovima bili bolji od, takođe od Rumuna, Mihaija Grosua i Irine Popesku.

– Veoma sam zadovoljna osvojenim medaljama, međutim mislim da nisam pružila svoju najbolju igru i da smo mogli da osvojimo zlato u miksu, i još bolji plasman u ekipnoj konkurenciji. Vraćamo se u Srbiju sa mnogo korisnih lekcija i još većom željom za napretkom – istakla je Milica Simić.

I njen partner u mešovitom dublu Igor Bjelan bio je zadovoljan nastupom u Jašiju:

– Balkansko prvenstvo je bilo vrlo uspešno. Posle velike borbe i neizvesnosti osvojili smo bronzano odličje u ekipnom delu. U pojedinačnim konkurencijama moja partnerka i ja smo dogurali najdalje, osvojivši srebro prvi put u istoriji nekog balkanskog prvenstva za seniore. Zadovoljni smo pokazanim na ovom turniru. Narednih nekoliko dana nastavljamo sa pripremama za “Trofej Beograda” koji je na programu sledećeg vikenda.

unnamed 3

Pored zlata u mešovitom dublu srpski reprezentativci su na Balkanijadi u Rumuniji izlili još tri odličja. U muškom singlu Dragoslav Petrović stigao je do bronzane medalje. Naš reprezentativac je nakon pobeda na Moldavcem Izbasom Vitaliem (2:1) i Rumunom Robertom Kiobotaruom (2:1) u borbi za finale poražen od Bugarina Danijela Nikolova s 2:0. U ovoj konkurenciji Srbija je imala još tri predstavnika. Luka Milić i Ilija Pavlović stali su na korak od odličja budući da su u četvrtfinalima izgubili od Bugarina Nikolova (2:0), odnosno Rumuna Valentina Kolinsa Filimona (2:1). Borka Petrovića u osmini finala zaustavio je Bugarin Ivan Rusev, potonji osvajač zlatnog odličja.

– U ekipnom delu šampionata zaradio sam malu povredu i bilo je pitanje da li ću uopšte i igrati u pojedinačnim konkurencijama. Ipak, stisao sa zube što mi se na kraju isplatilo pošto sam osvojio bronzu u sinlgu. Veoma sam zadovoljan zbog toga. U polufinalu sam dao sve od sebe, ali je protivnik odigrao veoma dobro i zasluženo je pobedio u tom meču – kazao je Dragoslav Petrović.

Do bronze su stigli i Pavlović i Borko Petrović u muškom dublu. Njih dvojica su se pobedom od 2:0 nad rumunsko-moldavskom kombinacijom Mihai Grosu, Aleksandru Morari probili u polufinale u kojem su, posle velike borbe u tri seta, poraženi od Bugara Nikolova i Ruseva, koji su kasnije stigli do šampionske titule.

– Na ovo takmičenje sam došao maksimalno spreman i silno motivisan da se pokažem u najboljem svetlu. U četvrtfinalu muškog singla odigrao sam, verovatno, meč života, u kojem mi je nedostajalo sportske sreće da rezultat ode u moju korist i da se plasiram u polufinale. Ovaj meč mi daje motiv da nastavim dalje , još jačim tempom. U muškom dublu Borko Petrović i ja smo pokazali pravu energiju i veliku borbenost što nam je na kraju donelo medalju – rekao je Ilija Pavlović.

Borko Petrović je ovako video nastup u Rumuniji:

– Prikazali smo odličnu igru u ekipnom delu, a malo nam je nedostajalo da osvojimo sjajnije odličje. U pojedinačnom delu smo Ilija Pavlovic i ja odigrali odlične mečeve. U polufinalu rivali su nam bili potonji šampioni, a taj meč je po mnogima bio finale pre finala. Jako sam zadovoljan postignutim rezultatima iako smo i u muškom dublu mogli do boljeg plasmana.

unnamed 5

Drugi naš muški dubl Bjelan, Milić u četvrtfinalu je izgubio od Ivana Paneva i Dimitara Janakijeva iz Bugarske s 2:0. Jedina naša predstavnica u ženskom singlu, Marija Sudimac u četvrtfinalu ove konkurencije poražena je od domaće takmičarke Soni Olariu s 2:0. Sudimčeva je nastupila i u ženskom dublu gde joj je partnerka bila Simićeva. Njih dve su s dve pobede i dva poraza zauzele četvrto mesto i tako ostale prve ispod crte za postolje zbog lošije poen-razlike. Borbama za pojedinačna odličja u Rumuniji, prethodio je okršaj za timske medalje. Naša reprezentacija u sastavu Igor Bjelan, Dragoslav Petrović, Ilija Pavlović, Borko Petrović, Luka Milić, Milica Simić i Marija Sudimac osvojila je bronzu. Ekipni prvak je postala Bugarska, a viceprvak Rumunija.

– U rezultatskom smislu ovo je naše najbolje Balkansko prvenstvo za seniore. Ostaje mala žal što smo propustili mnogo prilika da uzmemo još više medalja i ostvarimo bolje plasmane u nekim konkurencijama. Vredno radimo i napredujemo, ali evidentno je da postoji još mnogo stvari u kojima ima prostora za napredak – ocenio je učinak naše selekcije na Balkanskom prvenstvu za seniore Milan Barbir, glavni trener badminton reprezentacije Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter